Webinaari
26.03.2024 klo 18:00 - 19:30

ILIMA Iltakahvit – Biojäte, kompostointi ja bokashi

Ruoka on aina parasta syötynä. Mutta vaikka ruokahävikin määrän olisi onnistunut pusertamaan nollan tuntumaan, syntyy kotikeittiöissä aina jonkin verran biojätettä.

Biojätteen paras osoite maaseudullakin on ihan muualla kuin sekajätteessä – kompostissa tai bokashi-astiassa! Istahda alas, ota lämmin kuppi kouraan ja tule mukaan ensimmäisille ILIMA-verkoston Iltakahveille. Innostavissa aloituspuheenvuoroissa avataan napakasti biojätteen lajittelun perusasioita ja kompostoinnin niksejä. Bokashi-aiheisen kirjankin kirjoittanut ympäristösosiologi Veera Kinnunen tarjoaa puheenvuorossaan herätettä kiertotalousajatuksille. Voit olla asukas, vapaa-ajan asukas tai jätehuollon ammattilainen – olet tervetullut mukaan. ILIMA-iltakahvit jatkuvat hankkeen ajan eri teemojen ympärillä.
Iltakahvien alustukset:
18:00 Biojätteen keruu ja kompostointi – mitä, miksi ja miten? Ilmastoviisas pohjoinen maaseutu -hankkeen tiimi
18:20 Bokashi – Mullan valmistus ilmastotekona? Ympäristösosiologi, YTT Veera Kinnunen, Oulun yliopisto
Alustusten jälkeen on mahdollisuus kysyä, keskustella sekä jakaa omia ideoita ja onnistumisia biojätteen parissa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, pääset mukaan tästä tapahtuman Teams-linkistä. Tilaisuutta ei tallenneta. Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.