Live-tapahtuma
23.03.2023 klo 14:00 - 17:00

Maatilojen kestävät ratkaisut

Mitä kaikkea maatiloilla tullaan tekemään tulevaisuudessa? Mihin suuntaan maatilat ja maatalous kehittyvät?

Maatiloilla tehdään jo erilaisia toimia ilmaston hyväksi, kuten uudistava viljely, energiatehokkuus ja uusiutuvan energian tuottaminen. Suomalainen ilmastoystävällinen ruoantuotanto on mahdollisuus, tuotetaan energia- ja materiaalitehokkaasti pienentäen päästöjä. Kestävän tuotannon lisäksi, kotimainen ja paikallinen ruoka tuo turvaa – omavaraisuus ja huoltovarmuus korostuvat, kun maailmalla myllertää.

Monimuotoinen ja uudistuva ote ovat tätä päivää ja tulevaisuutta. Monipuolinen toiminta jakaa riskejä ja auttaa selviytymään erilaisista haasteista. Tule kuulemaan kiinnostavista esimerkeistä; monimuotoisesta toiminnasta maatiloilla, uudistavasta viljelystä sekä energia-asioista. Avauspuheen pitää MTK Hämeen toiminnanjohtaja Päivi Rönni.

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille päijäthämäläisille maaseudun toimijoille. Ilmoittauduthan tilaisuuteen viimeistään 8.3. tällä linkillä, niin osaamme mitoittaa tarjoilut, kiitos. Tilaisuuden järjestää Ympäristöministeriön rahoittama PIKU – Pienten kuntien ilmastotyö uuteen vauhtiin ja Canemure hankkeet. Katso lisätiedot hankkeen sivuilta.