Webinaari
08.05.2024 klo 08:30 - 09:15

Verkostoaamu 8.5.2024: Toimintakykyinen maaseutu

Toukokuun Verkostoaamussa käsitellään meitä kaikkia koskettavaa kansallista kriisiä: suomalaisten liikkumattomuutta. Liikkumattomuus aiheuttaa Suomessa vuosittain yli 3 miljardin euron kustannukset. Onko asialle enää tehtävissä mitään? Miltä näyttää suomalaisten työ- ja toimintakyky muutaman vuosikymmenen päästä? Vieraanamme keskiviikkona 8.5. kello 8.30–9.15 faktoja pöytään lyömässä on Petri Keskitalo Olympiakomiteasta.

Liikkumattomuus on tutkimusten mukaan suurta erityisesti maaseudulla. Vain 27 % maaseudulla asuvista lapsista ja nuorista saavuttaa liikuntasuosituksen, kaupunkialueilla lukema on 33%. Myös lapsille teetettävät, fyysistä toimintakykyä mittaavat kansalliset Move!-mittaukset osoittavat tämän suuntauksen maaseutu- ja kaupunkialueilla asuvien lasten tulosten vertailussa. Keskustelussa on mukana myös Maaseutupolitiikan neuvoston Sami Tantarimäki.

EU:n maatalous- ja maaseuturahoitus on mukana Olympiakomitean Toimintakykyinen maa ja kansa -kampanjassa, joka kannustaa kumppaneita etsimään oman tapansa luoda toimintakykyisempää maata ja kansaa. Verkostoaamussa kuulet, miten olemme jo mukana, ja miten voitte itse osallistua. On aika palauttaa liikkuminen ja toimintakyky Suomen vahvuudeksi, yhdessä!

Haastamme kaikki osallistujat seuraamaan Verkostoaamua joko aamukävelyn ohessa tai seisaaltaan!