Uutinen
31.01.2024

Fiksut farmivideot on jälleen valittu

Fiksut farmivideot -kilpailu järjestettiin jo toista kertaa, ensimmäinen kilpailu oli syksyllä 2021. Videokilpailu kuuluu Melan Nolla tapaturmaa maataloudessa -teemaan.

Mela järjesti Fiksut farmivideot -työturvallisuusvideokilpailun 1.9.–30.11.2023 ja voittajat palkittiin 30.1.2024 järjestetyssä verkkotilaisuudessa.

Korkeatasoisessa kilpailussa Melan asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsi 3 000 euron pääpalkinnon voittajaksi Savonia-AMK:n opiskelijan Janina Sivosen videon Rakkaudesta lajiin.

Kilpailussa jaettiin kaksi 1 000 euron kunniamainintaa. Toisen kunniamaininnan voittivat Karoliina Aitto-oja, Sebastian Gardemeister, Elli Seppä ja Heikki Suni Oulun ammattikorkeakoulusta videollaan Turvallinen legofarmi. Toisella kunniamaininnalla palkittiin Noora Rahkonen, Sanni Railavuo ja Sanni Sutinen Hämeen ammattikorkeakoulusta videollaan Työskentele turvallisesti.

Fiksut farmivideot -kilpailu järjestettiin jo toista kertaa, ensimmäinen kilpailu oli syksyllä 2021. Videokilpailu kuuluu Melan Nolla tapaturmaa maataloudessa -teemaan. Tavoitteenamme on vähentää tapaturmia ja innostaa kaikkia huolehtimaan työturvallisuudesta. Mottomme on: Tehdään yhdessä Suomen maataloudesta maailman turvallisin työ!

Kilpailuun oli kutsuttu luonnonvara-alan ammattikorkeakoulut ympäri Suomen. Kilpailu oli suomen- ja ruotsinkielinen ja siihen osallistui noin 100 opiskelijaa 24:llä kilpailuvideolla.

Katso vuoden 2023 voittajavideot

Pääpalkinto

Janina Sivonen / Savonia-AMK
Rakkaudesta lajiin

Video käsittelee nykyaikaisen lypsykarjatilan työturvallisuutta. Videossa korostuu automaation ja teknisten apulaitteiden merkitys, mutta eläinten ymmärtäminen on tärkeintä. Asenne ratkaisee!

Raadin kommentteja:

  • Hienosti suunniteltu ja toteutettu työturvallisuusvideo.
  • Videolla esitellään lukuisia työturvallisuutta parantavia ratkaisuja ja eläimet huomioon ottavaa työturvallisuutta edistävää ajattelua.
  • Kerronta on jämäkkää, asiapitoista ja sydämellistä.

Katso Rakkaudesta lajiin YouTubesta

Kunniamaininta

Karoliina Aitto-oja, Sebastian Gardemeister, Elli Seppä ja Heikki Suni / OAMK
Turvallinen legofarmi

Kekseliäällä legoanimoinnilla tuodaan esille tärkeitä työturvallisuusviestejä: keskity, älä kiirehdi, suojaa kuulo ja kunnioita eläintä.

Raadin kommentteja:

  • Video on täyttä työturvallisuusasiaa ja leikkisä huomionvangitsija.
  • Se motivoi kaiken ikäiset huomioimaan harkinnan, suojautumisen merkityksen ja oikeanlaisen eläinten kanssa toimimisen.
  • Erilainen ja oivaltava, uudenlainen työturvallisuusvideo.

Katso Turvallinen legofarmi YouTubesta

Kunniamaininta

Noora Rahkonen, Sanni Railavuo ja Sanni Sutinen / HAMK
Työskentele turvallisesti

Video tuo humoristisella ja monipuolisella tavalla esille maatilojen vaaranpaikkoja liukastumisista suojautumiseen, navettahygieniasta eläinten käsittelyyn.

Raadin kommentteja:

  • Kekseliäällä videolla on mahtava meno! Selkeä työturvallisuusviesti ohjaa katsojaa positiiviseen toimintaan.
  • Videolla nostetaan useita tärkeitä työturvallisuuskysymyksiä sujuvaksi ja mukaansatempaavaksi kokonaisuudeksi.

Katso Työskentele turvallisesti YouTubesta

Tekstin alkupäräinen lähde: https://www.mela.fi/tyokykypalvelut/maatilan-tyoturvallisuus/fiksut-farmivideot/