Uutinen
17.08.2022

Findrones 2023 -konferenssin teemana droonien mahdollisuudet maa- ja metsätaloudessa

Findrones 2023 -konferenssi järjestetään Salossa 15.–16.2.2023. Konferenssi kokoaa drooniasiantuntijat yhteen kartoittamaan droonien mahdollisuuksia sekä ratkomaan droonien käyttöön liittyviä tieteellisiä ja teknisiä ongelmia. Konferenssi on suunnattu tutkimusorganisaatioiden edustajille, tutkimustulosten hyödyntäjille ja palveluiden loppukäyttäjille. Tapahtuma tarjoaa mainion mahdollisuuden esitellä alan tutkimuksia ja kehittämisprojekteja.

Konferenssissa on neljä pääteemaa:

  • maatalous
  • metsätalous
  • luontoarvot ja lajien tunnistaminen
  • logistiikka

Ohjelma kartoittaa muun muassa, miten drooneja voidaan hyödyntää osana älymaataloutta, ympäristön kartoitustyötä, riistataloutta, metsätöiden suunnittelua tai maaseudun ja kaupunkien välistä logistiikkaa sekä ruokakuljetuksia. Tarkempi ohjelma ja keynote-puhujat julkaistaan vuoden 2022 aikana.

Konferenssissa julkaistaan myös innovaatiokilpailun eri sarjojen voittajat. Esimerkiksi Oulun ammattikorkeakoulun järjestämässä opiskelijoille suunnatussa kansallisessa sarjassa etsitään innovaatioita droonien hyödyntämiseen biotaloudessa ja logistiikassa.  

Konferenssiin otetaan vastaan esitelmäehdotuksia. Kiinnostuneilla on mahdollisuus vetää konferenssin aiheeseen liittyvä sessio konferenssin työpaja- ja verkostoitumisosiossa. Abstraktit ja työpajat valitaan lähetettyjen ehdotusten pohjalta, jotka tulee toimittaa 31.10.2022 mennessä.

Konferenssi järjestetään yhteistyössä useiden eri organisaatioiden drooniasiantuntijoiden kanssa. Pääjärjestäjänä toimii Turun yliopisto yhdessä Yrityssalon kanssa. Järjestelytoimikuntaan kuuluvat myös Hämeen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Luonnonvarakeskus, Maanmittauslaitos, Oulun ammattikorkeakoulu, Robocoast, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto, TäsmäViljely-Foorumi ja VTT. Findrones-konferenssia on järjestetty vuodesta 2018 alkaen kahden vuoden välein.

Nähdään Findrones 2023 -konferenssissa Salossa!

Lue lisää