Uutinen
06.04.2023

Ilmoittautuminen maatalouden perusteiden opintoihin on auki

Maataloudesta kiinnostuneet voivat opiskella maatalouden perusteet vajaan vuoden kestävässä Maatalouden perusteiden osaaja -koulutuksessa Hämeen ammattikorkeakoulussa. Opintojen aikana saa kattavan perustiedon maatilalla vaadittavasta osaamisesta.

Maatalouden perusteiden osaajakoulutus on suunnattu henkilöille, jotka työskentelevät maatalouden alalla, harkitsevat maatalousyrittäjyyttä tai ovat muuten kiinnostuneita maatalouden perusteista. Koulutus soveltuu hyvin esimerkiksi maatalousyrittäjän perheenjäsenille, jotka haluavat oppia lisää alasta ja valmistautua esimerkiksi sukupolvenvaihdokseen omalla tilallaan. Opinnot ovat ammattikorkeakouluopintoja, ja ne suoritetaan osin verkossa ja osin Mustialan kampuksella Tammelassa.

Koulutuksessa käsitellään eri aiheita, kuten kasvituotannon edellytyksiä, kotieläintaloutta, kasvintuotantoa ja maatilan taloutta. Talousopinnot ovat kurssin laajin osio, jossa opiskelija oppii tuottamaan kehittämissuunnitelman, arvioimaan maatilan omaisuusosienarvoa, toimia esihenkilönä ja kehittää pienyrityksen toimintaa laajasti.

Ilmoittautuminen kurssille on auki 31.5.2023 saakka. Lue lisää kurssin sisällöstä, ilmoittautumisesta ja toteuttamista Hämeen ammattikorkeakoulun sivuilta: https://www.hamk.fi/korkeakouludiplomi/maatalouden-perusteiden-osaaja/