Uutinen
08.05.2023

Lähiruokapäivä järjestetään 9.9.2023 – Lähde mukaan järjestäjäksi!

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään jälleen lauantaina 9.9.2023.
Ilmoittautuminen Lähiruokapäivän tapahtuman järjestäjäksi on nyt avoinna!

Lähiruokapäivä on tarkoitettu kaiken kokoisille ja näköisille tuottajille, tiloille, puutarhoille, palveluille, yrittäjille ja jatkojalostajille, jotka työskentelevät suomalaisen lähiruoan parissa. Mukaan toivotaan myös maaseudun elämysmatkailun tuottajat, ruoka-alan ammattilaiset ja muut toimijat, aina yhdistyksiä ja seuroja myöten. Kotimainen ruoantuotanto sekä tarinat sen takana kiinnostavat suomalaisia enemmän kuin koskaan – lähde siis mukaan lähiruokatrendin aallonharjalle ja Lähiruokapäivään lauantaina 9.9.2023! 

Osallistumalla Lähiruokapäivään tapahtuman järjestäjänä, yksin tai yhdessä vaikka naapurin kanssa, tarjoatte vierailijoille mahdollisuuden päästä tutustumaan lähiruoan ammattilaisiin ja muihin maaseudun toimijoihin pintaa syvemmältä. Voitte halutessanne myydä tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan kuluttajille. Kotimainen ammattitaito, työ ja raaka-aineet ovat ylpeyden aihe!

Osallistuneiden toimijoiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta tapahtuman kasvaessa ja kehittyessä. Viime vuonna ovensa avasi 304 yritystä ja tilaa ympäri Suomen. Pistetäänkö jälleen paremmaksi?

 Ryhdy järjestäjäksi:

  1. Rekisteröidy www.lähiruokapäivä.fi-sivuston käyttäjäksi. Jos sinulla on jo käyttäjätunnus sivustolle edellisten vuosien tapahtumasta, kirjaudu sisään. Pääset rekisteröitymään ja kirjautumaan tästä. Huom. Sivusto on uudistunut, joten kirjautuessasi joudut tilata ensimmäisellä kerralla uuden salasanan klikkaamalla Unohtuiko salasana -nappia.
  2. Rekisteröitymisen jälkeen kirjaudu sisään sivustolle ja täytä ilmoittautumislomake tilastasi tai tapahtumastasi. Pääset muokkaamaan ilmoitusta profiilissasi koska tahansa kirjautumalla sivustolle.
  3. Ohjeita rekisteröitymiseen, kirjautumiseen ja ilmoittautumislomakkeen täyttämiseen löydät Mukaan järjestäjäksi -sivulta.

Ilmoittautuessasi osallistujaksi tapahtumaan 14.8.2023 mennessä voit tilata veloituksetta Lähiruokapäivän materiaalipaketin, jota voit käyttää tapahtuman markkinoinnin ja järjestämisen tukena.

Lähiruokapäivään osallistuville kohteille ja kiinnostuneille järjestetään etäyhteyksin webinaari 28.6.2023 klo 13–14. Webinaarissa kerrotaan käytännön asioita oman tapahtuman järjestämisestä, materiaalipaketin sisällöstä sekä vinkkejä viestintään. Ilmoittaudu mukaan webinaariin 27.6.2023 mennessä täällä.

Lisätietoja:

Anna Mäkinen, maaseutuverkostoyksikkö
anna.makinen(a)ruokavirasto.fi, p. 050 409 5318