Uutinen
22.04.2024

Opinnäytetyö: Toimivalla vesitaloudella sadot kasvuun

Toimivalla vesitaloudella pyritään saamaan viljelyolosuhteet viljeltävälle kasville optimaaliseksi. Nykyään ojitusta suunnitellessa pitää ottaa huomioon myös ympäristönäkökulmat, jotta minimoitaisiin ravinteiden huuhtoutuminen eroosion vaikutuksesta. Toimiva ojitus hyödyttää viljelijää sekä ympäristöä. Tavoitteena on pitää ravinteet pellolla, jotta kasvit voivat hyödyntää niitä.

Opinnäytetyön toimeksiantaja on Pohjois-Savon ELY-keskus, jolta tuli myös aihe opinnäytetyöhön.

”Työn tavoitteena on luoda opas ELY-keskuksen käyttöön, jossa olisi tiivistettynä ojituksessa huomioitavat asiat ja lupamenettelyt. Opas tehdään, koska viljelijät kaipaavat tiivistettyä pakettia ojituksessa huomioitavista asioista”, kertovat Antti Tynkkynen ja Teemu Lehtomäki. Opinnäytetyössä perehdytään eri ojitustyyppeihin ja niiden toimintaan, kustannuksiin, ympäristövaikutuksiin sekä vesilakiin ja viranomaismenettelyihin.

Opinnäytetyö esitellään 29.4.2024 klo 15.15 alkaen Savonia-ammattikorkeakoulun Iisalmen toimipisteessä luokassa F-1025 ja tilaisuuden arvioitu kesto on puolitoista tuntia. Tilaisuutta voi myös seurata etänä alla olevan linkin kautta.

Linkki etäosallistujille: https://savonia.zoom.us/j/716546188 ja salasana: LuvaONT

Tervetuloa! 

Lisätietoja:

Agrologiopiskelijat Antti Tynkkynen & Teemu Lehtomäki
Savonia-ammattikorkeakoulu, Iisalmi