Uutinen
18.12.2023

Tietopankki tulee – ehdota sille nimeä!

Nyt on tilaisuus vaikuttaa: miten nimeäisit verkostoalustalle tulevan tietopankin?

Maaseutuverkoston ja AgriHubin yhteisen verkostoalustan kävijämäärät kasvoivat edellisvuodesta yli kaksinkertaiseksi, ja tätä kirjoittaessa kävijöitä sivustolla on ollut yli 135 000. Ei lainkaan huonosti! Ylivoimaisesti suosituin osio sivustolla on hankerekisteri, jonka pariin yli puolet vierailijoista ovat löytäneet google-haun kautta. Tämä on suuri onnistuminen, koska maaseuturahoituksen hankkeissa tuotetaan valtavasti hyödyllistä tietoa kaikille maaseudun toimijoille.

Hankkeiden kuvauksien ja niiden yhteyshenkilöiden löytyminen on toki tärkeää, mutta vielä tärkeämpää olisi löytää hankkeissa tuotettu tieto. Tuo tieto varmasti kiinnostaisi myös alkutuottajia ja muita maaseudun yrittäjiä, etenkin jos se on käytännönläheisesti paketoitu. Tähän haasteeseen vastataksemme aloimme kesällä 2023 suunnittelemaan sivustolle tietopankkia, johon kaikki rekisteröityneet käyttäjät voivat  käydä lisäämässä tiedon loppukäyttäjille tarkoitettuja aineistoja. Nämä lisätyt ”tietokortit” voi linkittää hankerekisterin hankkeisiin, jolloin hankkeissa tuotettu tieto säilyy hankkeen päätyttyäkin ja on helposti löydettävissä. Tietopankkiin voi toki myös lisätä tietoa, joka ei ole tuotettu hankkeessa; esimerkiksi maatalousyrittäjän omalla tilalla tekemät kokeilut ja havainnot älymaatalouden laitteista ovat erittäin tervetulleita tietopankin hyllyille.

Ideoita ja toiveita tietopankin suunnitteluun kerättiin kaikille avoimissa työpajoissa, joita järjestettiin kesän ja syksyn aikana kolme. Tietopankki julkaistaan tammikuussa 2024, mutta kaikki ei kuitenkaan ole vielä valmista: millä nimellä kutsumme tietopankkia? Äänestä alla olevalla lomakkeella suosikkiasi tähän mennessä tulleista ehdotuksista tai ehdota omaa nimeä:

Psst! Olethan huomannut, että syksyn aikana verkostoalustalle on tullut myös uusi ominaisuus: Lisää suosikiksi -nappi! Voit lisätä suosikiksi esimerkiksi tapahtuman tai hankkeen, minkä jälkeen se tulee oman profiilisi alle Suosikit-kohtaan. Tämä on näppärä työkalu, kun olet esimerkiksi löytänyt mielenkiintoisen hankkeen.