Uutinen
29.11.2023

Tule testaamaan Maaseutuverkoston ja AgriHubin tietopankkia!

Kesäkuussa järjestetyssä Maaseutuverkoston ja AgriHubin työpajassa Tieto talteen ja tarjottimelle -työpajassa kerättiin toiveita ja ideoita verkostoalustalle tulevan tietopankin rakennusaineiksi. Lokakuussa kutsuimme kaikki asiasta kiinnostuneet kommentoimaan ideoiden perusteella rakennettua tietopankin luonnosta. Kommentteja tulikin mukavasti, ja niiden pohjalta on jalostettu ensimmäinen testiversio. 

Ilmoittaudu testaajaksi viimeistään 1.12. klo 12 tästä linkistä: https://form.eventos.fi/eb4e98e6fa3bb911

Voit lähettää kommenttisi sähköpostitse osoitteeseen tuomas.metsaniemi@ruokavirasto.fi tai kertoa ne virtuaalisessa testi-tilaisuudessa 4.12. klo 10-11. Kalenterikutsu tilaisuuteen tulee viimeistään 1.12.

Kertauksena visio, jonka toteuttamiseksi kutsumme sinua antamaan eväitä:
Maaseutuverkosto.fi / AgriHubi.fi -sivustolle rakennamme maatalouden ja maaseudun kehittämisen tietovaraston, joka palvelee hanketoimijoita, tiedon käyttäjiä ja tiedon tuottajia. 

Rekisteröityneet käyttäjät voivat käydä lisäämässä hankkeessa tuotetun tiedon loppukäyttäjille tarkoitettuja aineistoja, kuten tietokortteja, infograafeja, audiovisuaalista materiaalia tai loppuraportteja. Metatiedot eli aineistoa luetteloivat ja kuvaavat tiedot ovat niin hyvät, että tiedon löytäminen on helppoa haun suodatustoiminnoilla. 

Mitä haluamme tietää?

Onko tietokortin lisääminen intuitiivista ja helppoa? Puuttuuko siitä jotain, tai onko siinä mielestäsi jokin turha vaihe? Saako tietokorttiin kaiken tarpeellisen tiedon? Ovatko metatietojen valintalistat riittävät?

Mikö lapselle nimeksi?

Tietopankki tarvitsee myös nimen. Villejäkin ehdotuksia nimestä otetaan vastaan – mikä nimi kuvaa sisältöä ytimekkäästi? Tähän mennessä on ehdotettu nimeksi Tietopankki/ Tietovarasto/ Aineistopankki/ Kirjasto. Nimen pitäisi parhaimmillaan kuvata sitä, että tämä on paikka, mistä tieto löytyy helposti ja lähtee käyttöön.

Hankekortit myös muiden kuin EU:n maaseuturahoituksen hankkeille

Suunnitteilla on myös hankekorttien lisääminen lomakkeella sivustolla jo olemassa olevaan hankerekisteriin. Tämä mahdollistaa myös muiden kuin EU:n maaseuturahoituksella rahoitettujen kehittämishankkeiden lisäämisen hankerekisteriin sekä tietokorttien linkittämisen näihin. Tässä tilaisuudessa ei vielä testata hankekortin lisäämistä.

Kaikki kommentit ovat tervetulleita!