Uutinen
03.05.2022

Video turvallisesta työskentelystä suomalaisilla maatiloilla

Tervetuloa Suomen maatiloille töihin! -videossa käydään läpi keskeisiä suomalaisen työelämän pelisääntöjä sekä turvallisen ja terveellisen työskentelyn perusteita maa- ja puutarhatiloilla.

– Työelämän lait ja pelisäännöt ovat pääsääntöisesti samat toimialasta riippumatta, siksi tämä video on mielestäni hyödyllinen ihan kenelle tahansa. Mukavana bonuksena saa pienen kurkistuksen maatilaan työympäristönä, vinkkaa asiantuntija Päivi Sarmala Työturvallisuuskeskuksesta.

– Olemme tällä videolla halunneet tuottaa lisätietoa ja helpottaa arkea maa- ja puutarhatalouden työpaikoilla. On kaikkien etu, että molemmat työsuhteen osapuolet ovat hyvin tietoisia asioista. Sillä ehkäistään monta turhaa erimielisyyttä ja työtapaturmaa, sanoo sopimusasiantuntija Riikka Vasama Teollisuusliitosta.

Videon on tuottanut Työturvallisuuskeskuksen maatalousalan työalatoimikunta. Keskeisessä roolissa videotuotannossa olivat myös Työtehoseura, Luonnonvarakeskus, Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampus sekä Robben Pikku Puutarha.

Video on englanninkielinen ja se on tekstitetty suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja ukrainaksi.

Lisätietoa:

Työturvallisuuskeskuksen uutinen 28.4.2022