Vesihomeverkosto

Vesihomeverkosto kokoaa yhteen toimijat, jotka tuntevat vesihomeen aiheuttamat ongelmat, tutkivat asiaa, ovat miettineet ratkaisuja tai tuntevat muuten kiinnostusta vesihomeongelman ratkaisemiseen.

Tervetuloa mukaan vesihomeverkostoon!

Vesihometauti on sekä viljellyillä, että luonnonkaloilla esiintyvä vesihome-leväsienen aiheuttama oireyhtymä. Vesihome on merkittävä haitta kalanviljelylaitosten kalakannoille. Se aiheuttaa suuria taloudellisia tappioita ja uhkaa muun muassa järvilohikannan elinvoimaisuutta.

Vesihomeverkosto kokoaa yhteen toimijat, jotka tuntevat vesihomeen aiheuttamat ongelmat, tutkivat asiaa, ovat miettineet ratkaisuja tai tuntevat muuten kiinnostusta vesihomeongelman ratkaisemiseen.

Vesihomeverkosto helpottaa yhteistyötä ja tiedonkulkua eri toimijoiden välillä.

Vesihomeverkosto perustettiin 2023 Luonnonvarakeskuksen hankkeessa. Tämä alusta toimii vesihomeverkoston ”kotipesänä”, jota verkosto yhdessä rakentaa. Olet tervetullut mukaan!

Ota hyöty irti verkostoalustasta -koulutuksen tallenne

Vesihomeverkoston uutiset

Kaikki kalatalousuutiset ›

Vesihomeverkoston tapahtumat

Ei tulossa olevia tapahtumia

Uusimmat vesihome-blogitekstit

Lisää uusi blogi
Kaikki blogit ›

Ohjeet Vesihomeverkosto-alustalle

Hankerekisteri

Siirry hankerekisteriin.

Ohje hankekortin päivittäjälle

Hankerekisteristä löydät vesihomeeseen liittyviä hankkeita.

Ruokaviraston hallinnoiman Hyrrä-järjestelmän tiedot päivittyvät rekisteriin automaattisesti. Ota oma hankekortti haltuun, jotta voit lisätä hankkeelle yhteyshenkilön ja päivittää korttia.

Voit myös lisätä uuden hankkeen. Muista asiasana vesihome!

Hanke voi käyttää omaa korttiaan omana kotisivunaan. Voit lisätä korttiin esim. hankkeen ajankohtaiset kuulumiset, linkit verkkosivuille ja sosiaalisen median kanaviin, hankkeen yhteyshenkilöt, loppuraportin tiivistelmä ja muut hankkeen tuotokset. Rekisterin sisällä voi myös keskustella.

Hankerekisterissä hankkeen tiedot säilyvät kaikkien löydettävinä vielä hankkeen päättymisen jälkeenkin. Voit lisätä myös hankkeen, joka on jo loppunut.

Hankerekisteri on oiva kanava pitää toisemme ajantasalla, mitä tapahtuu missäkin ja kuka tekee mitäkin.

Tietopankki ja tietokortin tekeminen

Siirry tietopankkiin

Lisää oma tietokortti

Rekisteröityneenä käyttäjänä voit tallentaa tietokortin avulla tietotuotteet kaikkien löydettäviksi. Voit lisätä myös linkkejä artikkeleihin. Muista asiasana vesihome! Hankkeissa tuotetut tietokortit linkittyy hankerekisteriin.

Jos lisäät jonkun verkoston ulkopuolisen tekemän artikkelin tmv., kirjaa kohtaan ”Päätekijät (Tietokortin hallinnoijat)” Vesihomeverkosto. Voit laittaa tähän myös oman nimesi. Verkoston ulkopuolisen tekijän tiedot tulevat kohtaan ”Muut tekijät”.

Tietopankista tulokset löytyvät hankkeen päättymisen jälkeenkin.

Blogitekstit

Siirry lukemaan blogitekstejä

Lisää blogiteksti

Älä anna Blogi-nimen säikäyttää!

Alustalle uutisia voi lisätä vain ylläpitäjät. Blogitekstin taasen voi lisätä kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä. Blogitekstit nousevat alustalle näkyviin (muista asiasana vesihome!) ja ne näkyvät viikottaisessa koontikirjeessä. Eli näkyvät sähköpostissa niille, jotka ovat tilanneet koontiviestin ja aiheisiin vesihomeen.

Eli blogiteksti toimii uutisten jakamisessa, ikään kuin verkostolaisten uutispalstana. Kerro onnistumiset, epäonnistumiset, ongelmat, rahoituspäätökset, jne. Kynnys on matala!

Keskusteluryhmät

Tutustu keskusteluryhmiin ja luo omasi

Kuka tahansa voi perustaa keskusteluryhmiä. Keskustelua voidaan käydä julkisessa tai yksityisessä ryhmässä. Julkinen keskustelu näkyy kaikille, myös rekisteröitymättömille käyttäjille. Yksityiseen ryhmään pääsee mukaan vain keskusteluryhmän perustajan hyväksynnällä.