Uutinen
15.12.2023

Kiertotalous maataloudessa – mitä kaikkea se voi olla?

Hei sinä maatalousyrittäjä tai maatalouden kehittämisestä kiinnostunut! Ovatko kiertotalouden mahdollisuudet maataloudessa hallussa? Kuinka perillä olet mitä kaikkea kiertotalous voikaan tarkoittaa, ja mihin kaikkeen sitä voi hyödyntää?

Olemme Hämeen ammattikorkeakoulun ja Pro-Agrian yhteistyössä koonneet ilmaisen koulutuspaketin, joka sisältää kattavasti ajankohtaista tietoa kiertotalousratkaisuiden hyödyntämisestä maataloudessa. Koulutuspaketin tavoitteena on tukea maatalouden kiertotalous- ja kestävyysajattelun juurruttamista. Lisäksi koulutuspaketti haastaa sinua ajattelemaan jätettä arvokkaana raaka-aineena ja oivaltamaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Koulutuspakettiin on kerätty kattavasti koulutusmateriaalia kiertotaloudesta ja mitä se tarkoittaa maataloudessa, resurssien tehokkaasta hyödyntämisestä, älymaataloudesta sekä uudistavasta viljelystä. Lisäksi koulutuspaketista saat työkaluja kiertotalousliiketoiminnan edistämiseen. Koulutuspaketti sopii lähes kenelle tahansa, taustaosaamisesta riippumatta.

Koulutuspaketissa käsitellään seuraavat seitsemän teemaa: kiertotalous, kiertotalous maataloudessa, resurssien tehokas hyödyntäminen, älymaatalous ja kiertotalous, kiertotalouden ohjaus sekä työkalut kiertotalousliiketoiminnan edistämiseen.

Tule tutustumaan koulutuspakettiin ja oppimaan aiheesta lisää! 

Löydät koulutuspaketin täältä: https://www.hamk.fi/projektit/kiemara/#koulutuspaketti

Koulutuspaketti on rakennettu Kokonaisvaltaisesta kiertotaloudesta maaseudun elinvoiman rakennuspalikoita -hankkeessa (KieMaRa), jonka toteuttajat ovat ProArgia Keskusten Liitto ja Hämeen ammattikorkeakoulu. 

Lisätietoja koulutuspaketista ja hankkeesta:
Roosa Sulonen, koulutussuunnittelija
Hämeen ammattikorkeakoulu
roosa.sulonen@hamk.fi