Työohjeista on hyötyä lypsykarjatilan vasikoiden ruokinnassa, koska samanlaiset työskentelytavat työtekijästä riippumatta parantaa vasikoiden kasvua ja tasalaatuisuutta. SOP työohjeet ovat osa Lean- johtamismenetelmää, mikä edistää työn tehokkuutta ja parempaa lopputulosta. Näin käy ilmi Savonia ammattikorkeakoulun luonnonvara-alan opinnäytetyössä, jonka Mika Makkonen on tehnyt osana agrologin tutkintoa.
Vasikoiden ruokinta on yksi tärkeimmistä asioista lypsykarjatiloilla. Ensimmäiset kolme kuukautta vaikuttaa suoraan, kuinka hyvä lypsylehmä vasikasta tulee. Juottoikäisten vasikoiden ruokinnassa on tärkeää, että siinä ei ole vaihtelua. Ruokinnan muutokset tulevat ilmi kehitys- ja kasvu häiriöinä. Vaihtelun estämiseksi opinnäytetyössä on tehty 9 työohjetta juottoikäisten vasikoiden ruokintaan. Työohjeet hyödyttävät myös ihmisten työskentelyä, sillä uuden työntekijän perehdytys on huomattavasti helpompaa työohjeiden avulla.
Opinnäytetyön loppuseminaari
Paikka: Savonia-ammattikorkeakoulu, Haukisaarentie 2, Iisalmi luokka F1025
Tai Zoomissa
Luva ONT-zoom: https://savonia.zoom.us/j/716546188 salasana: LuvaONT
Aika: 10.5.2024, klo 12.15–14.00
Toimeksiantaja: Makkosen maitotila/ Kirsi Makkonen
Lisätietoja:
Mika Makkonen puh: 040 849 8556
Mika.Makkonen@edu.savonia.fi
tai
Kirsi Makkonen puh: 050 544 0450
k.makkonen@hotmail.fi
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili