Uutinen
16.05.2024

Pello edustaa Lappia valtakunnallisessa kuntoporraskisassa

Pello edustaa Lappia valtakunnallisessa kuntoporraskisassa

Nyt kiivetään maaseudun huipulle! EU:n maaseuturahoitus haastaa kaikki nousemaan kuntoportaita tulevan kesän aikana. Osallistumalla voit auttaa oman alueesi kuntoportaat valtakunnallisen kilpailun voittoon – ja samalla saat roppakaupalla terveyshyötyjä. Pellon kuntoportaat Kylävaaran pururadalla ovat mukana kisassa.

Torstaina 30. toukokuuta alkaa valtakunnallinen kuntoporraskilpailu, jossa selvitetään, mitkä ovat suosituimmat EU:n maaseuturahoitusta saaneet kuntoportaat Suomessa. Mukana kilpailussa on 17 kuntoportaat eri puolilta Suomea, joille rahoitusta on myönnetty paikallisten Leader-ryhmien kautta. Portaissa on kesän ajan kävijälaskurit ja voiton nappaavat ne portaat, joita on noustu eniten syyskuun loppuun mennessä.

Monet maaseudun liikuntakohteet on rakennettu yhteisöllisesti paikallisten asukkaiden, paikallisten Leader-ryhmien sekä EU:n maaseuturahoituksen avulla. Maaseuturahoitusta on myönnetty jo lähes 50 kuntoportaille.

Pellon kuntoportaat mukana kisassa!

Pellon kuntoportaat edustavat Lappia valtakunnallisessa kuntoporraskisassa. Kävijämittari asennetaan Kylävaaran pururadan kuntoportaille aikavälille 30.5.-30.9.2024. Jokainen nousu lasketaan, oli vauhti tai tyyli mikä tahansa. Kilpailun voittaa eniten kävijöitä keränneet portaat ja kunniamaininnan saa vilkkaimmat portaat suhteutettuna paikkakunnan kokoon.

Käynnin yhteydessä kannattaa laittaa merkintä portaiden kävijävihkoon, sillä osallistujien kesken arvotaan palkinto. Jokainen nimi on arpa, joten mitä useammin portaissa käy, niin todennäköisyydet voittoon kasvavat.

Tervetuloa yhteiseen starttiin 30.5. klo 18 alkaen Kylävaaran pururadan kuntoportaille.

Ohjelmassa yhteinen Meän mettäjumpan porrastreeni kaiken tasoisille kuntoilijoille! Paikalla mehutarjoilu.

Tapahtuman järjestää Pellon latu ja polku.

 

Mukana valtakunnallisessa kilpailussa ovat

·         Hallin kuntoportaat Jämsässä

·         Honkavuoren kuntoportaat Pyhäjärvellä

·         Huhmarin kuntoportaat Ylivieskassa

·         Jouppilanvuoren Elämysportaat Seinäjoella

·         Koirabaanan kuntoportaat Paraisilla

·         Hakkarin kuntoportaat Lempäälässä

·         Kuntoportaat Orimattilaan

·         Lakeaharjun kuntoportaat Vimpelissä

·         Lapin Linnavuoren portaat Raumalla

·         Menestyksen portaat Paloisvuorella Iisalmessa

·         Pellon kuntoportaat Kylävaaran pururadalla

·         Pukinvuoren kuntoportaat Jämsässä

·         Ruokkeen lomakylän kuntoportaat Kesälahdella

·         Susivuoren kuntoportaat Närpiössä

·         Tanhuvaaran portaat Savonlinnassa

·         Vaktkojbergetin kuntoportaat Raaseporissa

·         Virojoen Lapinvuoren kuntoportaat Virolahdella.

 

EU:n maaseuturahoituksen järjestämä kuntoporraskilpailu on mukana Toimintakykyinen maa ja kansa -kampanjassa, joka lanseerattiin Urheilugaalassa tammikuussa 2024. Olympiakomitean luotsaamassa kampanjassa on tavoitteena rakentaa koko kansakunnan yhteinen ilmiö, jolla saadaan ihmisten liikkuminen ja toimintakyky Suomen vahvuudeksi. Tällä hetkellä suomalaisten liikkumattomuus maksaa yhteiskunnalle noin 4,7 miljardia euroa vuodessa.

Kuntoportaiden nousu on hyvä tapa vahvistaa omaa kuntoaan ja toimintakykyään. On laskettu, että 50 päivittäistä porrasaskelmaa voi laskea sydän- ja verisuonitautien ja jopa sydänkohtauksen riskiä 20 prosentilla. Samalla kuntoportaissa saa raitista ulkoilmaa ja pääsee ihailemaan upeita maaseudun maisemia. Kilpailussa mukana olevat kuntoportaat ovat kaikkien vapaassa ja maksuttomassa käytössä.

Lisätiedot:
Heidi Hannula, 0295 037 160, heidi.hannula@ely-keskus.fi

Anne Anttila, 0400 161 034, anne.anttila@outokaira.fi