Uutinen
30.01.2023

SPRING `23 kokoaa yhteen maaseudun ja ruokasektorin TKI-toimijat ja rahoittajat

SPRING ‘23 on uusi, innovaatiorahoituksen ja kumppanuuksien löytämisen tapahtuma 28.–29.3. Tampereen Scandic Rosendahlissa. Tilaisuus kokoaa kattavasti eri rahoitusmahdollisuudet sekä vinkit ja esimerkit kaupallistamisen polulle. Keskeisiä aiheita ovat alkutuotannon raaka-aineet ja teknologiat, ruoka ja maaseutu sekä näihin liittyvät elinkeinolähtöiset innovaatiot. 

SPRING `23 tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden löytää kumppaneita ja rahoitusta innovaatiotoiminnan ja tutkimuksen edistämiseen – nyt jos koskaan niihin on syytä panostaa. Maailman muuttuminen haastaa Suomen omavaraisuutta ja huoltovarmuutta, joten ruokasektorin turvaamiseksi tarvitaan vahva panostus elinkeinolähtöiseen tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin sekä niiden käytäntöön viemiseen.

Näihin haasteisiin vastaamiseen vaaditaan yhä enemmän kansainvälistä rahoitusta, ja se nähdään myös elinkeinon toimijoiden osalta tärkeäksi. ”Kansallisella yhteistyöllä maatalous- ja puutarha-ala voi hakea rahoitusta ja partnereita Euroopan unionin alueelta vahvistaakseen suomalaisen elintarviketuotannon kehittämistä ja kilpailukykyä.”, toteaa Timo Taulavuori, Puutarhaliiton toimitusjohtaja. Puutarhaliitto on AgriHubin kumppaniorganisaatio.

Kumppanuus kansainvälisessä verkostossa on tavoiteltua, mutta voisimmeko Suomen sisälläkin muodostaa vahvempia kumppanuuksia ja tiivistää kansallista työtä ja osaamisen jakamista rahoituksia haettaessa?

SPRING ’23 pyrkiikin kokoamaan alan toimijoita yhteen ja tarjoamaan alustan vuorovaikutukselle ja myös näiden kumppanuuksien syntymiselle. Tapahtuman ensimmäisenä päivänä pureudutaan kansainvälisiin rahoitusmahdollisuuksiin, etenkin Horisontti Euroopan missioihin ja kumppanuuksiin, eri rahastojen yhteistyömahdollisuuksiin sekä varataan aikaa verkostoitumiseen.

Toisen päivän painotus on innovaatioissa, niiden kaupallistamisessa ja jatkorahoituksessa aseman löytämiseksi markkinoilla. Puhujakaartissa ovat edustettuina mm. Business Finland, MMM, Volare Solutions Oy, Nordic Foodtech VC sekä Voima Ventures Oy. Tapahtuma on suunnattu maa- ja puutarhatalouden hanketoimijoille, kasvuyrityksille, rahoituksista kiinnostuneille sekä alan toimijoille, joita edellä mainitut aihealueet koskettavat.

Tapahtuma järjestetään AgriHubi – maatilayritysten osaamisverkoston yhteistyönä. Keskeisiä toimijoita tapahtuman takana ovat maaseutuverkosto, ProAgria, MTK, Ruokavirasto sekä luonnonvara-alan ammattikorkeakoulut.

Ilmoittaudu mukaan 12.3. mennessä.

Lisätietoa:

innovaatiovalmentaja Tuija Kallio, maaseutuverkostoyksikkö, p. 050 594 7993
koordinaattori Susanna Lahnamäki-Kivelä, AgriHubi – maatilayritysten osaamisverkosto, p. 0295 322 523