Voit hakea keskusteluryhmiä täältä ja rekisteröityneitä jäseniä täältä
Blogilinkki
http://ekoneum.com/2022/06/mit...
3.6.2022
Vuosien 2020–2022 covid-19 pandemian ja kevään 2022 Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan aiheuttamat vaikutukset ja lisääntyvä epävarmuus ovat nostaneet yhä vahvemmin esille ruokajärjestelmien haavoittuvuuksia. On havahduttu siihen, että maataloustuotannon omavaraisuus ei ole riittävä tarkastelukulma ruoan saatavuuden turvaamiseksi, vaan huoltovarmuus edellyttää myös maataloudessa käytettävien tuotantopanosten (lannoitteet, siemenet, energia jne.) varmistamisen, erityisesti tuontipanosten osalta. Suomen akatemian rahoittamassa DEFORFO-hankkeessa on tutkittu mm. miten ruokajärjestelmän tulevaisuuden nähdään kehittyvän 2020-luvulla ja miten ruoantuotantoa tulisi kehittää siten, että olisimme tuotannossa muutosjoustavampia häiriöiden toteutuessa.
Kirjoittaja: Pasi Rikkonen, Karoliina Rimhanen ja Kalle Aro, Luonnonvarakeskus (Luke)
Uutinen
26.3.2025
18.3.2024
9.2.2023
Live-tapahtuma
20.5.2025 klo13:00 - 16:00
Tapahtuman järjestää: Luonnonvarakeskus LUKE
Webinaari
29.4.2025 klo17:00 - 18:45
4.4.2025 klo9:00 - 10:30
Tapahtuman järjestää: Maa- ja metsätalousministeriö, Maaseutuverkostoyksikkö, Ruokavirasto
22.4.2025 klo18:00 - 20:00