Voit hakea keskusteluryhmiä täältä ja rekisteröityneitä jäseniä täältä
Blogilinkki
http://ekoneum.com/2022/06/mit...
3.6.2022
Vuosien 2020–2022 covid-19 pandemian ja kevään 2022 Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan aiheuttamat vaikutukset ja lisääntyvä epävarmuus ovat nostaneet yhä vahvemmin esille ruokajärjestelmien haavoittuvuuksia. On havahduttu siihen, että maataloustuotannon omavaraisuus ei ole riittävä tarkastelukulma ruoan saatavuuden turvaamiseksi, vaan huoltovarmuus edellyttää myös maataloudessa käytettävien tuotantopanosten (lannoitteet, siemenet, energia jne.) varmistamisen, erityisesti tuontipanosten osalta. Suomen akatemian rahoittamassa DEFORFO-hankkeessa on tutkittu mm. miten ruokajärjestelmän tulevaisuuden nähdään kehittyvän 2020-luvulla ja miten ruoantuotantoa tulisi kehittää siten, että olisimme tuotannossa muutosjoustavampia häiriöiden toteutuessa.
Kirjoittaja: Pasi Rikkonen, Karoliina Rimhanen ja Kalle Aro, Luonnonvarakeskus (Luke)
Teematreffit
10.03.2025 •klo 14:00 - 15:00
Ilmoittautuminen suljettu
Uutinen
6.10.2023
14.6.2023
5.4.2023
23.9.2022
Podcasti
8.12.2022
Tietokortti
26.09.2024
Live-tapahtuma
20.5.2025 klo13:00 - 16:00
Tapahtuman järjestää: Luonnonvarakeskus LUKE
Webinaari
9.4.2025 klo9:00 - 15:00
Tapahtuman järjestää: Maaseutuverkostoyksikkö, Ruokavirasto
5.2.2025 klo8:30 - 9:30
29.11.2024 klo9:00 - 10:00
Tapahtuman järjestää: MTK-Pirkanmaa, MTK-Satakunta