Julkinen hankekuvaus
JUURET -lähiruokahanke Hankeaika 1.4.2016 - 30.9.2017, alueena Jalasjärvi Jalasjärven 4H-yhdistys toimii hankkeen toteuttajana ja tärkein yhteistyökumppani on Jalasjärven maa- ja kotitalousnaiset neljällä alueella. Tavoitteena on kokeilla uutta toimintamallia, jossa 4H-yhdistys yhdessä maa- ja kotitalousnaisten kanssa tuo lähiruokaa lapsille ja nuorille tutuksi. Samalla tehdään ruuan tuotekehittelyä ja ruokaa myydään erilaisissa tapahtumissa. Kannustetaan nuoria perustamaan omia lähiruokayrityksiä. Tavoitteena on - Innostuksen lisääminen lähiruokaa ja uusia kasveja kohtaan - Tutustuminen maatiloihin ja ruuan reitteihin maatiloilta pöytään - Herättää kipinä metsissä ja luonnossa liikkumiseen sekä tuotteiden keräilyyn luonnosta - Kehittää taitoja luonnonmateriaalien hyödyntämiseen - Perinteisten taitojen välittäminen sukupolvelta toiselle - Rakentaa ja vahvistaa yhteistyöverkostoja Keskeisiä toimenpiteitä ovat - kasvipalstojen perustaminen kouluille tai kylätaloille ja itse kasvattamien ruokien hyödyntäminen toimintapajoissa - toimintapajat, tuotekehittely, tapahtumat, leirit, retket, maatilavierailut - lähiruokayritysten perustaminen
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
15451
Aloituspäivämäärä
01.04.2016
Loppumispäivämäärä
01.02.2019
Onko kyseessä Leader-hanke?
kyllä
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
7.6 Kulttuuri- ja luonnonperintö
Toimenpiteen tyyppi
Maaseudun palvelujen ja kylien kehittäminen
Toimenpiteen tarkenne
Kulttuuri- ja luonnonperintö, kehittäminen
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili