Julkinen hankekuvaus
Kestävämpää lähiruokatuotantoa Lappian arktisessa yritysekosysteemissä -hankkeen tavoitteena on luoda edellytyksiä arktisen yritysekosysteemin rakentumiselle pohjoisen ruokaketjun ympärille. Ekosysteemin kautta on tavoite parantaa elintarvikealan yritysten toiminnan kestävyyttä ja kannattavuutta alueella, ja levittää positiivisia vaikutuksia myös liitännäistoimialoille. Tavoitteena on tuottaa osaamista ja uudenlaista yhteistoimintaa ja yhteistyötä yritysten, Ammattiopisto Lappian, hankekumppanina toimivan Lapin AMK:n ja muiden alueen toimijoiden välille. Hankkeen tavoitteena on myös olla luomassa Louen Maaseutuyrittäjyyden osaamiskeskuksesta Lapin ensimmäistä elintarviketaloa. Louelle on jo muodostunut elintarvikealan kehittämis- ja yrityskeskittymä. Lähiruuan käytön lisääntyminen on luonut mahdollisuuksia uusille elintarviketuotannon arvoketjuille, ja yritys- ja toimijaverkoston kokoaminen on ensiarvoisen tärkeää. Vaikka lappilainen elintarviketuotanto on yksi maakunnallisten strategioiden painopistealoista, on visio maakunnallisesta elintarviketalojen verkostosta toistaiseksi jäänyt suunnitelman asteelle. Louelle sijoittuneet ensimmäiset yritykset ja kehittäjäorganisaatiot, sekä alueen maatilat, joilla jo toteutetaan tai vasta suunnitellaan jatkojalostusta, mahdollistavat ensimmäisen elintarviketalon syntymisen Lappiin. Tämän tueksi tarvitaan vahvaa ja innovatiivista ja elinkeinovetoista ekosysteemiä, jossa paitsi tuotetaan osaamista, työvoimaa ja yrityskontakteja, myös tehdään näkyväksi mahdollisia osaamis-, rahoitus- ja kehittämispolkuja yhteistyössä alueen rahoittaja- ja kehittäjätoimijoiden kanssa.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022)
Hankenumero
179657
Aloituspäivämäärä
31.12.2021
Loppumispäivämäärä
18.12.2024
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
16.10 Muut yhteistyöhankkeet
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyö
Toimenpiteen tarkenne
Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %)
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili