Hanke Kehittämishanke - 192212 Varsinais-Suomen ruokasektorin koordinaatiohanke Pyhäjärvi-instituuttisäätiö sr 01.09.2022 - 31.12.2024 Käynnissä Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Korona pandemia on vaikuttanut ruokasektorin yrityksiin eri tavoin. Osalle ruokasektorin yrityksistä se on avannut uusia kuluttajamarkkinoita lisääntyneen suoramyynnin ja verkkokaupan kautta ja osalle se on aiheuttanut myynnin radikaalia vähenemistä lähinnä ravintola- ja tapahtuma-alan rajoituksista johtuen. Yritykset tulevatkin tarvitsemaan tukea liiketoimintansa saamiseksi takaisin kasvu-urille ja esimerkiksi uusien tuotteiden lanseeraamiseksi markkinoille sekä uusien markkinointi- ja myyntikanavien löytämiseksi. Nopeasti muuttuva toimintaympäristö, ilmastonmuutos, työvoimapula ja digitalisaatio haastavat yrityksiä kehittämään liiketoiminnan prosessejaan sekä uusiutumaan yhä kiihtyvämpään tahtiin. Teemat nousivat Tulevaisuuden Kehitystarpeet Varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa hankkeen yrityshaastatteluissa. Hankkeen pääkohderyhmänä ovat varsinaissuomalaiset ruokasektorin yritykset eli Annex I –tuotteita eli maataloustuotteita jalostavat yritykset sekä Non-Annex I –tuotteita eli elintarvikkeita valmistavat yritykset maaseutualueella. Toissijaisena kohderyhmänä ovat ruokasektorin sidosryhmät ja yritykset, Varsinais-Suomen kunnat ja alan opiskelijat. Lisäksi hyödynsaajina ovat ruokasektoriin verkottuvat toimialat, kuten logistiikka, ICT, matkailu sekä biotalous. Hankkeen päätavoitteena on lisätä ruokasektorin yritysten kasvupotentiaalia ja kehittymismahdollisuuksia uusien verkostojen ja kumppanuuksien, aktiivisen vuoropuhelun sekä tiedonvaihdon ja -välityksen avulla. Hankkeen toimenpiteet on jaettu kolmeen työpakettiin. Työpaketti 1 Yritysten kehittymisen ja kasvun tukeminen, Työpaketti 2 Ruokaketju näkyväksi ja Työpaketti 3 Yhteistyö eri toimijoiden kanssa. Hankkeen tuloksena varsinaissuomalaisten ruokasektorin yritysten kilpailukyky on kasvanut ja kehittämistoiminta on entistä aktiivisempaa. Hankkeen koordinaattori on Turun yliopiston Brahea-keskus ja osatoteuttajina Yrityssalo Oy, Ukipolis Oy, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä sekä Paraisten kaupunki. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022) Hankenumero 192212 Aloituspäivämäärä 01.09.2022 Loppumispäivämäärä 31.12.2024 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.10 Muut yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikejalostus Elintarvikkeet Laatu- ja muut vastuullisuusjärjestelmät lyhyet jakeluketjut lähiruoka Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Varsinais-Suomen ELY-keskus Toteutuskunta TURKU Kokonaisrahoitus 439 316,64 € Julkinen rahoitus 439 316,64 € Tukiprosentti: 100,00 % Jaa: