30.10.2023 Ilmastoviisasta markkinatietoa maailmalta elintarvikealalle. Teemana Food service. OSA 3: Kohdemaina Italia, Saksa, UK, Tanska ja GCC-maat Kansainvälinen food service-ala kehittyy kohti vastuullisuutta ja ilmastoviisautta. Klikkaa kuuntelemaan uusin 3. KIKE Podcast aiheesta! Kuusiosainen KIKE Podcast-sarja jakaa markkinatietoa maailmalta. Sarjan kolmannen jakson teemana on ruokapalveluala. Jakso on nyt kuunneltavissa Spotifyssa, YouTubessa ja Apple Podcasteissa.Miten ilmastoystävällinen ruoka näkyy kohdemaiden ammattikeittiöissä? Kuinka HoReCa-tukkukauppa on kehittänyt vastuullisuuttaan ja onko kestävä ruoka brändäyskeino? Pääset tuoreen markkinatiedon äärelle uusimmassa KIKE Podcastissa. Keskustelijoina ovat kansainvälisen elintarvikekaupan ammattilaiset Euroopasta ja Lähi-Idästä. Kohdemaina ovat Italia, Saksa, UK, Tanska ja GCC-maat, eli Arabiemiraatit, Saudi-Arabia, Kuwait, Oman, Bahrain ja Qatar. Esillä ovat muun muassa: • B Corp-sertfikaatti keinona vastuullisuusviestintään, • uusi ravintoloiden biomerkintäohjelma Saksassa, • jätteenkäsittelyn innovaattori vegaaniravintola Heaven’s Kitchen, • Berliinin kaupunkihunajat, • food service-sektorin rakenne ja markkinalle menon ohjeet Iso-Britanniassa, • kaupan alan uudelleenjärjestelyt, kuten Irma-ketjun lakkauttaminen Tanskassa, • Tanskan ilmastovero ja kansallinen ilmastomerkki, • Saudi-Arabian ja Arabiemiraattien tavoitteet sustainable-markkinalla, • vastuullisen turismin tuomat markkinamahdollisuudet suomalaisille Lähi-Idässä, sekä paljon muuta mielenkiintoista! Markkinatietoa jakavat: Jenni Mäkipää, Finnica Consulting Rita Smalley, Smalley & Co Ltd Jannie Vestergaard, Sense of Nordic Food Kari Laihonen, AAKL Beverages LLC Arja Eisenblätter Kuuntele podcast alta: KIKE Podcastit tuottaa Kiertotaloudesta lisää kilpailukykyä elintarvikevientiin (KIKE)-tiedonvälityshanke. Yhteistyökumppanina tuotannossa toimii kansainvälisesti palkittu ääniosaaja Artlab Productions Oy. Klikkaa kuulolle! #kikehanke #vastuullisuus #elintarvikevienti Jaa: