30.10.2023

Ilmastoviisasta markkinatietoa maailmalta elintarvikealalle. Teemana Food service. OSA 3: Kohdemaina Italia, Saksa, UK, Tanska ja GCC-maat

Kansainvälinen food service-ala kehittyy kohti vastuullisuutta ja ilmastoviisautta. Klikkaa kuuntelemaan uusin 3. KIKE Podcast aiheesta! Kuusiosainen KIKE Podcast-sarja jakaa markkinatietoa maailmalta. Sarjan kolmannen jakson teemana on ruokapalveluala. Jakso on nyt kuunneltavissa Spotifyssa, YouTubessa ja Apple Podcasteissa.

Miten ilmastoystävällinen ruoka näkyy kohdemaiden ammattikeittiöissä? Kuinka HoReCa-tukkukauppa on kehittänyt vastuullisuuttaan ja onko kestävä ruoka brändäyskeino? Pääset tuoreen markkinatiedon äärelle uusimmassa KIKE Podcastissa. Keskustelijoina ovat kansainvälisen elintarvikekaupan ammattilaiset Euroopasta ja Lähi-Idästä. Kohdemaina ovat Italia, Saksa, UK, Tanska ja GCC-maat, eli Arabiemiraatit, Saudi-Arabia, Kuwait, Oman, Bahrain ja Qatar.

Esillä ovat muun muassa:

• B Corp-sertfikaatti keinona vastuullisuusviestintään,

• uusi ravintoloiden biomerkintäohjelma Saksassa,

• jätteenkäsittelyn innovaattori vegaaniravintola Heaven’s Kitchen,

• Berliinin kaupunkihunajat,

• food service-sektorin rakenne ja markkinalle menon ohjeet Iso-Britanniassa,

• kaupan alan uudelleenjärjestelyt, kuten Irma-ketjun lakkauttaminen Tanskassa,

• Tanskan ilmastovero ja kansallinen ilmastomerkki,

• Saudi-Arabian ja Arabiemiraattien tavoitteet sustainable-markkinalla,

• vastuullisen turismin tuomat markkinamahdollisuudet suomalaisille Lähi-Idässä, sekä paljon muuta mielenkiintoista!


Markkinatietoa jakavat:

Jenni Mäkipää, Finnica Consulting

Rita Smalley, Smalley & Co Ltd

Jannie Vestergaard, Sense of Nordic Food

Kari Laihonen, AAKL Beverages LLC

Arja Eisenblätter

Kuuntele podcast alta:


KIKE Podcastit tuottaa Kiertotaloudesta lisää kilpailukykyä elintarvikevientiin (KIKE)-tiedonvälityshanke. Yhteistyökumppanina tuotannossa toimii kansainvälisesti palkittu ääniosaaja Artlab Productions Oy. Klikkaa kuulolle! #kikehanke #vastuullisuus #elintarvikevienti