Iso tulipalo maatilalla lamauttaa toiminnan ja aiheuttaa tuntuvia taloudellisia tappioita. Maatilapalot-podcasteissa tarkastellaan maatilapaloja ja niiden torjuntaa ja kuullaan eri toimijoiden ajatuksia aiheesta.

Podcast-sarjan viimeisessä 8. jaksossa keskustellaan vakuutusyhtiöiden roolista maatilapalojen ennalta ehkäisyssä ja tehtävistä tulipalon sattuessa. Keskustelua isännöi Kim Kaustell Luonnonvarakeskuksesta ja vieraina ovat kehityspäällikkö Teppo Raininko LähiTapiolasta ja korvausasiantuntija Erkki Toivonen Pohjolavakuutus Oy:stä.

Luken podcasteissa tarkastellaan paloturvallisuuden rakentumista ja tuodaan esiin erilaisia konkreettisia tapoja, miten paloturvallisuutta voisi parantaa ja hätätilanteeseen varautua. Vuoden jokaisena päivänä jollain maatilalla Suomessa syttyy tulipalo, jonka laajuus ylittää vakuutuskorvauksen omavastuun. Joka toisena päivänä tällaisia paloja syttyy kaksi. Tulipalon riski on todellinen ja sen pienentämiseksi on muistettava tehdä toimenpiteitä ympäri vuoden. Ennalta ehkäisevä toiminta on parasta riskien hallintaa.

Aiemmat podcast-jaksot

Podcastit on suunnattu maatilayrittäjille, mutta niissä on hyödyllistä tietoa myös alan opiskelijoille ja sidosryhmille. Sarja on tuotettu yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman kanssa.

– Mielestämme podcast on tiedonvälityskanavana sopiva nimenomaan kiireiselle maatilayrittäjälle. Tärkeää maatilojen riskeihin liittyvää tietoa voi kuunnella rutiinitöiden ohella, kannustaa tutkija Tiina Mattila Lukesta.