Uutinen
14.05.2024

Haku MaatalousKonemessujen Innovaatiotorille on auki – ole ajoissa ja hyödy ennakkomarkkinoinnista!

Innovaatiotori tulee taas. Kokoamme maa-, metsä- ja puutarhatalouden innovaatioita esille Helsingin MaatalousKonemessuille 17.–19. lokakuuta. Tule osaksi Innovaatiotorin messuvilinää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.8.2024!

Onko hankkeellasi innovaatio, josta haluaisit kertoa Innovaatiotorilla? Oletko kehittämässä tuotetta maatalouteen ja kaipaat loppukäyttäjän näkökulmaa? Tavoita maa- ja metsätalouden ammattilaiset yhdellä kertaa Suomen suurimmassa alan sisätapahtumassa MaatalousKonemessuilla.

Vuosien saatossa Innovaatiotorista on kehittynyt tunnettu yhteismessuosasto, joka tarjoaa myös monipuolista oheisohjelmaa. Tänä vuonna luvassa on ainakin innovaatiokatsauksia, kävelykierroksia sekä verkostoitumistilaisuus. Tarkempi ohjelma julkaistaan syksyllä.

Miksi kannattaa osallistua?

  • Osallistuminen messuille on tehokas tapa saada omalle idealle näkyvyyttä ja palautetta sekä saada uusia näkökulmia ja vinkkejä toteutukseen
  • Innovaatiotorilla pääset verkostoitumaan laajan osaajajoukon kanssa
  • Voit löytää uusia yhteistyökumppaneita
  • Yhteisosastolla saat joukkovoimaa järjestelyihin ja viestintään
  • Saat näkyvyyttä ammattimessuilla ja Innovaatiotorin yhteisviestinnässä
  • Tarjoamme osallistujille virtuaalisen messuvalmennuksen osana messuille valmistautumista
  • Osallistuminen on ilmaista

Kenelle?

Haemme osastolle avoimella haulla mukaan

  • EIP-hankkeita
  • maa-, metsä- ja puutarhatalouden innovaatio- ja teknologiahankkeita
  • muuta innovatiivista toimintaa tai innovaatioiden syntymistä tukevaa toimintaa

Voit olla myös kansainvälinen toimija, jonka ratkaisu soveltuu Suomen toimintaympäristöön. Huom! Tänä vuonna rajaamme yritykset haun ulkopuolella. Mutta älä huolestu! Voit tiedustella Innovaatiotorin vieruspaikkoja Messukeskuksesta (Leo Potkonen, leo.potkonen(a)messukeskus.com). Näin pääsette vahvasti osaksi Innovaatiotorin messupöhinää.

Hae mukaan ajoissa – kuitenkin viimeistään 7.8. mennessä

Toivomme, että haet mukaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Ajoissa hakeneille, mukaan hyväksytyille toimijoille tarjoamme lisänäkyvyyttä messujen ennakkomarkkinoinnissa ja palstatilaa omissa valtakunnallisissa kanavissamme. Jos esittelemäsi innovaatio on testattavissa touko-syyskuussa, saat ehkä tiluksillesi innovaatiosta kiinnostuneen ennakkotestaajan.

Hae mukaan vaikka heti täyttämällä hakulomake.

Kaipaatko lisätietoa? – Osallistu virtuaalisille teematreffeille!

Treffeillä kuulet lisää mm. Innovaatiotorin sisällöstä, jo varmistuneista osallistujista ja järjestelyjen aikatauluista. Teematreffit järjestetään ke 29.5. klo 13-13:50 ja ma 5.8. klo 14-14:50ilmoittaudu mukaan teematreffeille.

Innovaatiotorin lukuja ja palautteita viime vuodelta

Syksyn 2023 Innovaatiotorille KoneAgriassa osallistui 35 näytteilleasettajaa, joiden joukossa oli 10 EIP-hanketta, 15 startup-yritystä ja 16 muuta innovaatiohanketta. Osasto keräsi yli 100 asiantuntijaa 39 eri organisaatiosta ja oli messujen todellinen innovaatiotiivistymä. Osastolle osui myös messuilla jaettu Agri-INNO 2023 -palkinto ja hopeaa saanut Uutuustuote! Innovaatiotorilla vieraili myös isännätär Amski.

Innovaatiotorilaisilta saatua palautetta:

”Järjestelyt toimivat moitteetta ja ohjeistus oli hyvä. Oli myös ilahduttavaa nähdä, miten messuilla toimitte kontaktien välittäjinä.”

”Lavaohjelma oli mielestäni mielenkiintoinen ja haastattelut hyvin toteutettu. Osasto oli yhtenäisen ja visuaalisesti hienon näköinen. Suunnittelu- ja valmisteluprosessi oli ammattimainen ja hyvin järjestelty.”

Tutustu viime syksyn Innovaatiotorin lavaohjelmaan sekä päälavan innovaatiopitchauksiin (Farmarit innovaattoreina – pitchaussessio, Alkutuotannon innovaatiot – pitchaussessio ja Nousevat startupit – pitchaussessio) tallenteiden muodossa.

Järjestäjät ja valmisteluaikataulu

Maaseutuverkostoyksikkö järjestää Innovaatiotorin yhteistyössä AgriHubin ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun BioBoosters-yrityskiihdyttämön ja Finnish Future Farm -hankkeen kanssa.

Haku sulkeutuu 7.8.2024. Valintoja mukaanpääsystä tehdään kuitenkin kuukausittain, jolloin mahdollistetaan varhain mukaan hakeneiden huomioiminen Innovaatiotorin ennakkomarkkinoinnissa.

Elo-syyskuussa Maaseutuverkosto luo osastolle puitteet ja yhtenäisen ilmeen. Voit kuitenkin vahvasti vaikuttaa oman pisteesi teksti- ja kuvasisältöön. Osallistuminen on ilmaista, mutta näytteilleasettajat vastaavat omista matka- ja majoituskustannuksistaan sekä mahdollisesta muusta esittelypisteelle tulevasta jaettavasta materiaalista.

Osastolle valitut toimijat pääsevät tutustumaan toisiinsa syksyllä säännöllisissä yhteispalavereissa. Lisäksi järjestämme virtuaalisen messuvalmennuksen yhteistyössä Messukeskuksen kanssa.

Lisätietoja:

verkostokoordinaattori Tuija Kallio, tuija.kallio(a)ruokavirasto.fi, puh. 050 594 7993