Uutinen
21.11.2023

Terveiset maailman suurimmilta maatalouskonemessuilta Saksan AgriTechnicasta

Maailman suurimmat AgriTechnica-maatalouskonemessut pidettiin Saksan Hannoverissa 14.-17.11.2023. Kantavana teemana oli ”Green Productivity”, eli kestävät ja älykkäät maatalouden ratkaisut. Näytteilleasettajia oli 2812 52:sta maasta ja kävijöitä huimat 470,000 149:stä maasta, myös Suomesta. Seuraavat messut Hannoverissa järjestetään kahden vuoden päästä 9.-15. marraskuuta 2025.

Maaseutuverkoston järjestämän opintomatkan tavoitteena oli kasvattaa ymmärrystä älykkäiden ja kestävien maatalouden ratkaisuiden globaaleista suuntaviivoista ja saada ideoita tuleviin messuosallistumisiin kuten Helsingissä vuoden päästä järjestettävien Maatalouskonemessujen Innovaatiotorille.

Saksassa kuvatuilla messuvideoilla makupaloja suomalaisnäkökulmasta

Ruokaviraston Salla Ruuska haastattelee Hämeen ELY-keskuksen Kaisa Tolosta uuden teknologian soveltuvuudesta Suomen oloihin, Hankkijan Olli Korhosta robotiikan roolista maataloudessa sekä Centria-ammattikorkeakoulun Mikko Himankaa ja Tampereen yliopiston Petri Linnaa maatalouden datan merkityksestä ja siitä, kenelle se kuuluu.