Uutinen
19.09.2023

Tule ällistymään ja innostumaan KoneAgrian Innovaatiotorille 

Maa- ja metsätalousalan ammattilaisten kohtaamispaikka KoneAgria tarjoaa kolmen päivän ajan tilaisuuden verkostoitumiselle ja uuden oppimiselle.

KoneAgrian Innovaatiotori (C101) esittelee yli 20 maatalouden koti- ja ulkomaista innovaatiota. Osastolla on mukana sekä lupaavia, kaupallistamisen kynnyksellä olevia hankeideoita että jo valmiita tuotteita ja palveluita.

Innovaatiotori järjestetään kolmatta kertaa, ja tämän vuoden näytteilleasettajakattauksen löydät kokonaisuudessaan täältä: Innovaatiotori KoneAgriassa – Maaseutuverkosto. Innovaatiotorilla on oma esiintymisnurkkaus, jossa Innovaatiotorin osallistujat kertovat oivalluksistaan. Olemme esillä myös messujen päälavalla.

Kesällä ensimmäistä kertaa Suomen pelloilla testattu avomaan viljelyyn suunniteltu peltorobotti parkkeeraa itsensä Innovaatiotorille, ja tutkijat ovat paikalla kertomassa ensimmäisistä käyttökokemuksista, miten robotti soveltuu pohjoisiin oloihin.

Viljelijöiden ilmasto- ja biodiversiteettityölle on vaadittu korvausta monelta suunnalta ja Lykkan pyrkii vastaamaan huutoon kehittämällään ilmastokompensaatiomallilla, jonka avulla viljelijät voivat myydä peltomaiden hiilensidontaa yrityksille. Mallia ja sen mahdollisuuksia avataan niin viljelijöille kuin muille toimijoille.

Innovaatiotorin järjestelyistä vastaavat AgriHubi, Maaseutuverkostoyksikkö ja ÄlyAgri-hanke.

Mainos Innovaatiotorista