Hanke Kehittämishanke - 27060 Elintarvikkeet yhdessä uusille markkinoille Kainuun Etu Oy 30.05.2016 - 02.01.2019 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Kainuun Etu Oy:n hallinnoiman Herkut Helsinkiin hankkeen ykkösvaiheen (1.1.2012-31.1.2014) ja hankkeen kakkosvaiheen (1.2.2014-31.8.2014) tavoitteena oli edesauttaa ja kannustaa kainuulaisten elintarvikeyrtysten pääsyä Etelä-Suomen markkinoille, verkostona toimien. Hankkeeseen osallistui 16 yritystä ja lisäksi satunnaisesti eri tapahtumissa mukana oli 6 muuta yritystä. Nyt esitettävän, kuuden yrityksen yhteisen yritysryhmähankkeen tavoitteet voidaan jakaa viiteen päätavoitteeseen: 1) Hankkeen tavoitteena on kartoittaa seuraavat, osittain uudet kohdealueet ja selvittää heidän erityistarpeensa tuotteisiin liittyen: - HoReCa -alan kohteet Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Oulussa, Kuusamossa, Kuopiossa, Iisalmessa - Elintarvike- ja luontaistuotekaupat - Suurtalouskeittiöt - Tukkuliikkeet 2) Hankkeen tavoitteena on löytää parhaat ja edullisimmat logistiikkaratkaisut edesauttamaan elintarviketuotteiden taloudellista kuljetusta Kainuusata kohdealueille. 3) Hankkeen tavoitteena on saada aikaan hankeyritysten välinen toimintatapasuunnitelma tuotteiden ja palvelujen tarjoamisesta ja tuottamisesta valituille kohdemarkkinoille. Toimintatapasuunnitelma koostuu mm. tiedonkulku-, materiaalihankinta-, valmistus-, lähetys-, laskutus- ja muista toimenpiteissä kerrotuista erillisistä suunnitelmista. 4) Hankkeen tavoitteena on selvittää yhteisen myyntiverkosto mahdollisuudet. Selvitetään yhteisen myyntiyhtiön tai myyntiedustajan ja yhteisen verkkokaupan perustamisen edellytykset. 5) Hankkeen tavoitteena on tutkia erilaisten tuotekonseptien löytäminen osallistuvien yritysten kesken, kaupallisten toimijoiden ja kolmannen osapuolen kanssa. Esimerkiksi ruokalistat resepteineen kahviloihin, ravintoloihin jne. Tuloksia seurataan projektipäällikön laatiman ja yhdessä hyväksytyn toimintasuunnitelman aikataulutuksen mukaisin tavoittein kuukausittain. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 27060 Aloituspäivämäärä 30.05.2016 Loppumispäivämäärä 02.01.2019 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.2 Uusien tuotteiden ja menetelmien kehittäminen Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Yritysryhmän kehittämishanke (75 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikkeet Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Kainuun ELY-keskus Toteutuskunta KAJAANI Julkisen rahoituksen osuus: 75,00 % Jaa: