Hanke Kehittämishanke - 80660 IGW2019 yritysryhmä 1 Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy 15.09.2018 - 29.06.2020 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus IGW2019 yritysryhmät 1 ja 2 on koottu Keski-Suomen MTK:n aloitteesta ja yhteistyöpyynnöstä. Maaliskuussa 2018 MTK solmi sopimuksen 18.-27.1.2019 Berliinissä pidettävien maailman suurimman ruoka-alan kuluttajamessujen, Internationale Grüne Woche Berlin (IGW2019) kanssa, jonka myötä Suomi on messujen pääyhteistyökumppani. Vuosittain tammikuussa järjestettävät IGW2019-kuluttajamessut ovat ruoka-, matkailu- ja biotalousyrityksille hyvä kanava Saksan markkinoille. Messuilla yritykset voivat tuoda yritystään esille, solmia kontakteja saksalaisiin alan toimijoihin sekä toteuttaa koemarkkinointia ja tuotetestausta. Yritysryhmähankkeet on valmisteltu Vientivalmiuksien kehittäminen Saksan markkinoille - IGW2019 -aktivointihankkeen toimenpiteenä. Messuille osallistumista on suunniteltu MTK:n, ProAgrian, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Ahlman säätiön (Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Häme) kanssa Western Lakeland -teemalla ylimaakunnallisen yritysyhteistyön ja kansainvälistymisen kokemusten hyödyntämiseksi. Yritysryhmähankkeen tavoitteena on parantaa ensisijaisesti Keski-Suomen, Pirkanmaan, Kanta- ja Päijät-Hämeen, sekä Varsinais-Suomen matkailun mikroyritysten sekä elintarvikealan pienyritysten valmiuksia vientiin ja muuhun kansainväliseen toimintaan sekä solmia kontakteja saksalaisiin kuluttajiin ja em. alojen toimijoihin. Hankkeen toteutusaika on 15.9.2018-30.6.2019. IGW2019 yritysryhmään 1 osallistuu kahdeksan yritystä: Keski-Suomesta Hakamaan Lammastila, Kyynämöisten hunaja, Säilyke Herttua Oy, Markkulan Marjatila ja Konttiaho Highland Ranch; Pirkanmaalta Leipomo Ilona, Varsinais-Suomesta Birkkalan tila, sekä Hämeestä Polar Spring Oy. Yhteisten aloitus-, loppupalaute- sekä koulutustyöpajojen myötä yritysryhmän yritykset verkostoituvat myös toisen vastaavan IGW2019 yritysryhmä -hankkeen yritysten kanssa (IGW2019 yritysryhmä 2). Näin yrityksistä muodostuu yhteensä 15 elintarvike- ja matkailualan yrityksen verkosto, joita yhdistää kansainvälistyminen ja lähiruoka. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 80660 Aloituspäivämäärä 15.09.2018 Loppumispäivämäärä 29.06.2020 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.4 Elintarvikkeiden lyhyet toimitusketjut Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Yritysryhmän kehittämishanke (75 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikejalostus Elintarvikevienti Elintarvikkeet ruokamatkailu yritysryhmän kehittäminen Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Keski-Suomen ELY-keskus Toteutuskunta JYVÄSKYLÄ Julkisen rahoituksen osuus: 75,00 % Jaa: