Julkinen hankekuvaus
Kiinnostus riistan lihaa kohtaan on suurta. Myös lihaan liittyvää kehittämishalukkuutta löytyy metsästysseuroista. Toiminnan käynnistyminen vaatii kuitenkin usein ulkopuolista apua ja niiden polkujen hahmottamista, jotka vievät lihatuotteen metsästä lautaselle. Keskeistä riistan lihan kaupalliselle hyödyntämiselle metsästysseurassa on halukkuus toiminnan kehittämiseksi. Lihan myymiseksi tilojen on täytettävä tietyt ehdot, joiden täyttämiseen elintarvikelainsäädäntö velvoittaa kaikki toimijat. Hankkeen päätavoitteena on saada Satakuntaan käyttöön uusia, elintarvikehuoneistovaatimuksen mukaisia riistan käsittelytiloja niin, että jatkossa erityisesti vahvoille peurakanta-alueille syntyisi nykyistä kattavampi verkosto kyseisiä käsittelytiloja riistaresurssin tehokkaaksi ja monipuoliseksi hyödyntämiseksi. Kyselyiden, haastattelujen ja lahtivajakäyntien pohjalta hankkeen tavoitteena on saada vähintään 5 seuraa aloittamaan käsittelytilojen rakentamisen/ uudistamisen suunnittelu yhteistyössä hankkeen asiantuntijoiden kanssa.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
145129
Aloituspäivämäärä
31.12.2020
Loppumispäivämäärä
24.10.2023
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
16.10 Muut yhteistyöhankkeet
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyö
Toimenpiteen tarkenne
Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %)
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili