Hanke Kehittämishanke - 16858 Malli julkisen joukkoruokailun mahdollisuuksista edistää lähiruoan menekkiä Sodankylän kunta 01.01.2016 - 31.07.2023 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Keskuskeittiöiden hankintajärjestelmät ovat pitkälti rakennettu tukkutoimintaan tukeutuen. Paikallisten tuotteiden saatavuutta voidaan parantaa ruokatuotannon toimintoja kehittämällä siten, että pienempiäkin eriä kyetään vastaanottamaan ja sisällyttämään keittiön erilaisiin prosesseihin tehokkaasti. Lähiruuan menekin lisäämisellä on myönteinen vaikutus paikallisten tuottajien motivaatioon kehittää omaa tuotantoa sekä jalostusta. Julkiset keskuskeittiöt voivat olla aktiivisesti mukana paikallisten toimijoiden tuotekehityksessä ja alueellisen ruokatuotannon lisäämisessä. Sodankylän keskuskeittiö on rakennettu lähiruokaperiaatteelle. Toiminta on käynnistetty kunnan omana työnä. Hankkeen tavoitteena on kehittää keskuskeittiön toimintamallia edelleen, mallintaa toimintaa Pudasjärvellä ja selvittää prosesseihin liittyviä paikallisten tuotteiden käyttöä mahdollistavia tai estäviä toimintoja. Hankkeen aikana kartoitetaan yhteistyön muotoja lähikuntien kanssa ja selvitetään alueen tuottajien valmiudet osallistua hankintamenettelyihin. Hankkeessa testataan tuotteita ja tuotantomenetelmiä, joiden avulla lähiruuan hankintaa ja menekkiä voidaan lisätä. Sodankylän ja Pudasjärven keittiöiden toiminnoista laaditaan kirjallinen malli, ohjekirja lähiruokaideologiaan perustuvan keskuskeittiön toiminnasta, joka on kopioitavissa mihin tahansa kuntaan. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2016 - 31.12.2020. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 16858 Aloituspäivämäärä 01.01.2016 Loppumispäivämäärä 31.07.2023 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.10 Muut yhteistyöhankkeet Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %) Hankeluonne Alueiden välinen Asiasanat Biotalous Elintarvikkeet lähiruoka Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Lapin ELY-keskus Toteutuskunta SODANKYLÄ Julkisen rahoituksen osuus: 100,00 % Jaa: