Julkinen hankekuvaus
Hankkeen kesto: 1.5.2019 - 30.8.2021 Hankealue: Pohjois-Pohjanmaa Ruokeva - Ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hankkeen tarkoituksena on edistää lähi-, luomu- ja luonnonkeruutuotteiden ketjua pellolta pöytään. Hanke lisää alueen yhteistyötä niin, että tuottajat, jalostajat ja ammattikeittiöt ymmärtävät toistensa toimintaa paremmin. Edistämme yhteistyötä ruokaketjun eri osa-alueiden kesken. Hanketta hallinnoi ProAgria Oulu ry/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset. Hankkeen tavoitteena on 1. lisätä elintarviketuottajien tietoa vastuullisesta ja kestävästä tuotannosta ja siitä viestimisestä 2. aktivoida kuntia, tuottajia, jalostajia ja ruokapalveluita sitoutumaan yhteisen tavoitteen edistämiseksi 3. laatia ammattikeittiöille lähi- ja luomutuotteita suosiva pilottimalli yhteistyössä oman alueen tuottajien, elintarvikeyrittäjien ja keittiöiden kanssa 4. tiedonhankinta ja -välitys alueen elintarviketoimijoille. Toimenpiteinä tavoitteiden saavuttamiseksi järjestämme teemapäiviä, kuntakiertueen ja suunnittelemme pilottimallin alueen raaka-aineiden lisäämiseksi ruokalistoilla.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
93117
Aloituspäivämäärä
30.04.2019
Loppumispäivämäärä
12.01.2023
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
16.2 Uusien tuotteiden ja menetelmien kehittäminen
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyö
Toimenpiteen tarkenne
Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %)
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili