Offentlig projektbeskrivning
Hankkeen kesto: 1.5.2019 - 30.8.2021 Hankealue: Pohjois-Pohjanmaa Ruokeva - Ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hankkeen tarkoituksena on edistää lähi-, luomu- ja luonnonkeruutuotteiden ketjua pellolta pöytään. Hanke lisää alueen yhteistyötä niin, että tuottajat, jalostajat ja ammattikeittiöt ymmärtävät toistensa toimintaa paremmin. Edistämme yhteistyötä ruokaketjun eri osa-alueiden kesken. Hanketta hallinnoi ProAgria Oulu ry/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset. Hankkeen tavoitteena on 1. lisätä elintarviketuottajien tietoa vastuullisesta ja kestävästä tuotannosta ja siitä viestimisestä 2. aktivoida kuntia, tuottajia, jalostajia ja ruokapalveluita sitoutumaan yhteisen tavoitteen edistämiseksi 3. laatia ammattikeittiöille lähi- ja luomutuotteita suosiva pilottimalli yhteistyössä oman alueen tuottajien, elintarvikeyrittäjien ja keittiöiden kanssa 4. tiedonhankinta ja -välitys alueen elintarviketoimijoille. Toimenpiteinä tavoitteiden saavuttamiseksi järjestämme teemapäiviä, kuntakiertueen ja suunnittelemme pilottimallin alueen raaka-aineiden lisäämiseksi ruokalistoilla.
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Projektnummer
93117
Startdatum
30.04.2019
Slutdatum
12.01.2023
Är det ett Leader-projekt?
ei
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
16.2 Pilotering och utveckling av nya produkter och metoder inom bioekonomi
Typ av åtgärd
Samarbete
Åtgärdens specifierare
Projekt som inte omfattar statligt stöd (100 procent)
Projektkaraktär
Lokal/Regional
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto