Projekt
Utvecklingsprojekt - 93117

Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti

ProAgria Oulu ry

30.04.2019 - 12.01.2023

Avslutat

Offentlig projektbeskrivning

Hankkeen kesto: 1.5.2019 - 30.8.2021 Hankealue: Pohjois-Pohjanmaa Ruokeva - Ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hankkeen tarkoituksena on edistää lähi-, luomu- ja luonnonkeruutuotteiden ketjua pellolta pöytään. Hanke lisää alueen yhteistyötä niin, että tuottajat, jalostajat ja ammattikeittiöt ymmärtävät toistensa toimintaa paremmin. Edistämme yhteistyötä ruokaketjun eri osa-alueiden kesken. Hanketta hallinnoi ProAgria Oulu ry/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset. Hankkeen tavoitteena on 1. lisätä elintarviketuottajien tietoa vastuullisesta ja kestävästä tuotannosta ja siitä viestimisestä 2. aktivoida kuntia, tuottajia, jalostajia ja ruokapalveluita sitoutumaan yhteisen tavoitteen edistämiseksi 3. laatia ammattikeittiöille lähi- ja luomutuotteita suosiva pilottimalli yhteistyössä oman alueen tuottajien, elintarvikeyrittäjien ja keittiöiden kanssa 4. tiedonhankinta ja -välitys alueen elintarviketoimijoille. Toimenpiteinä tavoitteiden saavuttamiseksi järjestämme teemapäiviä, kuntakiertueen ja suunnittelemme pilottimallin alueen raaka-aineiden lisäämiseksi ruokalistoilla.

Mer information

Program/Fond

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020

Projektnummer

93117

Startdatum

30.04.2019

Slutdatum

12.01.2023

Är det ett Leader-projekt?

ei

Åtgärd

Utvecklingsprojekt

Underåtgärd

16.2 Pilotering och utveckling av nya produkter och metoder inom bioekonomi

Typ av åtgärd

Samarbete

Åtgärdens specifierare

Projekt som inte omfattar statligt stöd (100 procent)

Projektkaraktär

Lokal/Regional

Aktuellt om projektet

Projektets kontaktpersoner