Hanke Kehittämishanke - 102403 Savolaisuus on makuasia Savonia-ammattikorkeakoulu oy 01.10.2019 - 26.09.2023 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Kuopion alueelle (Pohjois-Savo) on myönnetty European Region of Gastronomy (ERG) tunnustus vuodelle 2020. European Region of Gastronomy on kansainvälisesti arvostettu tunnustus, joka myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle. ERG-statusta voidaan verrata esimerkiksi kulttuuripääkaupunki -titteliin sillä erotuksella, että European Region of Gastronomy -status kehittää kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. ERG -tunnustus painottaa vastuullisesti toimimista, lähiruoan käyttöä sekä pienten -ja keskisuurten yritysten välistä yhteistyötä. ERG jää kuitenkin paikallisille ihmisille ja yrityksille kaukaiseksi ja sen merkitystä ei ymmärretä, ellei sen merkeissä rakenneta uutta yhteistyötä ja asiasta tiedoteta riittävästi. Savolaisuus on makuasia -hankkeen tavoitteena on lisätä pohjoissavolaisen lähiruoan tunnettuutta niin, että Pohjois-Savo tunnetaan paikallisesti, valtakunnallisesi ja kansainvälisesti puhtaan ja laadukkaan ruoan ja raaka-aineiden tuottajana. Tunnettuuden lisääntyminen nostaa lähiruoan arvostusta ja parantaa tietoa sen saatavuudesta, jolloin lähiruoan kysynnän on mahdollista kasvaa. Paikallisten kuluttajien ymmärrystä lisätään siitä, että ei ole tarvetta lähteä "Kallavettä kauemmas kalaan". Hankkeessa keskitytään myötävaikuttamaan suomalaiseen ruokaan liittyvän tiedon levittämiseen ja lähiruoan käytön edistämiseen eri organisaatioissa, palvelujen tuottajissa ja muissa kohderyhmissä Pohjois-Savon alueella sekä tuottajien, kuluttajien ja yritysten välisten yhteistyöverkostojen kehittämiseen. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 102403 Aloituspäivämäärä 01.10.2019 Loppumispäivämäärä 26.09.2023 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.4 Elintarvikkeiden lyhyet toimitusketjut Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikejalostus Elintarvikkeet hyvinvointi ikääntyvä väestö jäte kasvintuotanto kotieläintuotanto luonnontuotteet lyhyet jakeluketjut lähiruoka maatalous naiset nuoret ruokamatkailu verkostot vihannesviljely yhteisöllisyys Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Pohjois-Savon ELY-keskus Toteutuskunta KUOPIO Julkisen rahoituksen osuus: 100,00 % Jaa: