Julkinen hankekuvaus
Hankkeessa kerätään tietoa alueen alkutuotannon tuotteiden pakkaamisen yhteydessä syntyvästä hävikistä. Myös kaupoista kertyvistä HeVi-hävikkituotteista kartoitetaan mahdollisuuksia niiden uudelleen hyödyntämiseen. Kartoituksessa selvitetään mm. määrät, laadut ja lajikkeet. Hankkeessa ideoidaan hävikkiraaka-aineista valmistettavia elintarviketuotteita, joiden makumaailmassa tuodaan esille erilaisia ruokakulttuureja ja etnisiä makuja. Turun ammattikorkeakoulun ollessa hankkeen kumppanina, pystytään kokeilutyössä hyödyntämään elintarvikealan opintokokonaisuuksia. Turun amk:n opintokokonaisuuksissa syntyneiden uusien tuotteiden kehittämisessä kuluttajien mieltymysten ja käyttäytymisen ymmärtäminen on ratkaisevassa roolissa. Kokeilujen ja kartoitusten avulla tutkitaan kuluttajakäyttäytymistä sekä ruokaan ja ruokahävikkiin liittyviä arvoja ja ennakkoasenteita. Näin edetään kohti EU:n asettamaa tavoitetta ruokahävikin puolittamisesta (konkreettinen tavoite).
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022)
Hankenumero
174377
Aloituspäivämäärä
31.08.2021
Loppumispäivämäärä
29.06.2024
Onko kyseessä Leader-hanke?
kyllä
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
16.10 Muut yhteistyöhankkeet
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyö
Toimenpiteen tarkenne
Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %)
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili