Offentlig projektbeskrivning
Hankkeessa kerätään tietoa alueen alkutuotannon tuotteiden pakkaamisen yhteydessä syntyvästä hävikistä. Myös kaupoista kertyvistä HeVi-hävikkituotteista kartoitetaan mahdollisuuksia niiden uudelleen hyödyntämiseen. Kartoituksessa selvitetään mm. määrät, laadut ja lajikkeet. Hankkeessa ideoidaan hävikkiraaka-aineista valmistettavia elintarviketuotteita, joiden makumaailmassa tuodaan esille erilaisia ruokakulttuureja ja etnisiä makuja. Turun ammattikorkeakoulun ollessa hankkeen kumppanina, pystytään kokeilutyössä hyödyntämään elintarvikealan opintokokonaisuuksia. Turun amk:n opintokokonaisuuksissa syntyneiden uusien tuotteiden kehittämisessä kuluttajien mieltymysten ja käyttäytymisen ymmärtäminen on ratkaisevassa roolissa. Kokeilujen ja kartoitusten avulla tutkitaan kuluttajakäyttäytymistä sekä ruokaan ja ruokahävikkiin liittyviä arvoja ja ennakkoasenteita. Näin edetään kohti EU:n asettamaa tavoitetta ruokahävikin puolittamisesta (konkreettinen tavoite).
Mer information
Program/Fond
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022)
Projektnummer
174377
Startdatum
31.08.2021
Slutdatum
29.06.2024
Är det ett Leader-projekt?
kyllä
Åtgärd
Utvecklingsprojekt
Underåtgärd
16.10 Andra samarbetsprojekt
Typ av åtgärd
Samarbete
Åtgärdens specifierare
Projekt som inte omfattar statligt stöd (100 procent)
Projektkaraktär
Lokal/Regional
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto