Projekt
Utvecklingsprojekt - 142176

Turkisalan jatkojalostusmahdollisuudet

Kannuksen tutkimustila Luova Oy

02.11.2020 - 26.10.2022

Avslutat

Offentlig projektbeskrivning

Turkisalan jatkojalostusmahdollisuudet Suomalaisilla turkistarhaajilla on todella paljon tietoa ja vuosikausien osaamista turkiseläinten kasvatuksesta ja eläinten hyvinvoinnista ja täällä tuotetaan erittäin laadukkaita turkiksia. Suomalaisen turkistarhauksen tilanne on kuitenkin tällä hetkellä haastava: ala kärsii ylituotantotilanteesta. Kansainväliset muotitalot ja kuluttajat arvostavat jäljitettävyyttä ja eettistä tuotantoa, mikä on Suomen valtti. Läpinäkyvyys on tänä päivänä erittäin tärkeää kuluttajille. Alkuperä eli miltä tilalta turkikset /turkistuotteet ovat peräisin on tärkeää tietoa ostopäätöstä tehtäessä. Turkistuotteiden jatkojalostus, uudet käyttöalueet, innovaatiot ja koko arvoketjun kehittäminen ovat toimialan kehitysmahdollisuuksia. Jatkojalostusasteen nostaminen on Pohjanmaan alueen turkistarhaajille mahdollisuus, joka toisi alalle lisäarvoa. Suurin osa Pohjanmaalla tuotetuista turkisnahoista myydään raakanahkoina ulkomaille, vaikka niitä voitaisiin osittain myös jatkojalostaa ja myydä turkistuotteina. Suomessa pitää ylläpitää mahdollisimman monipuolista turkistuotantoa ja tuottaa erilaisia turkisnahkatyyppejä erilaisiin tarkoituksiin. Monipuolisuuden lisäksi pitäisi koko turkistoimialan arvoketjun aina genetiikasta valmiiden turkistuotteiden myyntiin asti olla kunnossa. Hankkeen aikana selvitetään turkistuotteiden jatkojalostusmahdollisuuksia Suomessa ja muualla Euroopassa. Hankkeen tulokset ovat alueen tarhaajien hyödynnettävissä.

Mer information

Program/Fond

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014 - 2020

Projektnummer

142176

Startdatum

02.11.2020

Slutdatum

26.10.2022

Är det ett Leader-projekt?

ei

Åtgärd

Utvecklingsprojekt

Underåtgärd

16.2 Pilotering och utveckling av nya produkter och metoder inom bioekonomi

Typ av åtgärd

Samarbete

Åtgärdens specifierare

Datainsamlingsprojekt, industriell forskning (80 procent).

Projektkaraktär

Lokal/Regional

Aktuellt om projektet

Projektets kontaktpersoner