Projekt
Utvecklingsprojekt - 180053

Vastuullinen uusimaalainen ruoka

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

11.11.2021 - 17.10.2023

Avslutat

Offentlig projektbeskrivning

Vastuullinen uusimaalainen ruoka hankkeen tavoitteet ovat tukea Uudenmaan ruokatuotannon kasvua ja alueen yrittäjyyttä, kasvattaa työllisyyttä sekä maaseutu- että kaupunkiympäristössä, sekä yhdistää ja tukea näiden alueiden yhteistyötä. Tavoitteina on välittää tietoa, innostaa uusia yrittäjiä alalle, nostaa opiskelijoiden osaamista ja ymmärrystä vastuullisesta ruokatuotannosta ja yrittäjyydestä. Tavoitteena on myös tukea uusia elintarvikealan innovaatioita sekä uusia ruokatuotteita ja toimintamalleja, nostaa esille menestyneitä yrityksiä ja konsepteja sekä verkottaa opiskelijat ja yrittäjät. Uusimaa on laaja alue, ja siellä on aktiiviset toimijat Länsi-, Keski- ja Itä-Uudellamaalla. Näiden toimijoiden yhteen saattaminen säännöllisin ajoin on koettu erinomaiseksi muodoksi jakaa tietoa ja välttää päällekkäistä kehittämistoimintaa. Alueen tutkimuksista, tilaisuuksista ja tapahtumista tiedottaminen on tärkeää, jotta viestiä saadaan mahdollisimman laajalle. Alueen yrittäjät myös hyötyvät siitä, että heille on tarjolla laaja valikoima tukea ja verkostoitumismahdollisuuksia alueiden välillä. Päätoimenpiteet jaetaan teemoihin yhteistyö (i), elintarvikealan yrittäjyyden koulutuspaketin kehittäminen ja pilotointi (ii) sekä viestintä (iii) Yhteistyöhankkeen ensisijaisena kohderyhmänä ja hyödynsaajana ovat Uudenmaan maakunnan paikalliset lähiruoka-, luomu- ja luonnontuoteyrittäjät ja tuottajat sekä elintarvikealan mikro- ja pk-yritykset, AMK tason opiskelijat, sekä muut ruoka-alan yrittämisestä kiinnostuneet. Koulutuspaketin erityistavoitteina on lisätä nuorten ja muiden AMK:ssa opiskelevien ymmärrystä vastuullisesta ruokaketjusta ja paikallisten uusimaalaisten elintarvikeyritysten (lähiruoka, luomu- ja luonnontuotteet) toiminnasta ja yrittämistavoista sekä toimialasta. Innostaa heitä näkemään mahdollisuuksia alalla ja siten uran suuntaa sekä tutustuttaa opiskelijoita ja paikallisia yrityksiä toisiinsa johtaen mahdollisiin harjoittelu/työpaikkoihin.

Mer information

Program/Fond

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022)

Projektnummer

180053

Startdatum

11.11.2021

Slutdatum

17.10.2023

Är det ett Leader-projekt?

ei

Åtgärd

Utvecklingsprojekt

Underåtgärd

16.4 Korta distributionskedjor för livsmedel

Typ av åtgärd

Samarbete

Åtgärdens specifierare

Projekt som inte omfattar statligt stöd (100 procent)

Projektkaraktär

Lokal/Regional

Aktuellt om projektet

Projektets kontaktpersoner