Uutinen
09.06.2023

Hanketiedon tuottaja ja käyttäjä: Tule työpajaan 20.6.2023 klo 9:30-12:00

Rakennamme tälle verkkosivustolle maa- ja puutarhatalouden ja maaseudun kehittämisen tietovarastoa, joka palvelee tiedon käyttäjiä ja hanketoimijoita. Tarvitsemme näkemyksiäsi siitä, miten tietopankki kannattaa rakentaa.

Maatalouden ja maaseudun kehittämisen hankkeissa on tehty lukematon määrä eri toimijoille tuotettuja käytännönläheisiä tietopaketteja. Alkaneella CAP-rahoituskaudella määrä kasvaa entisestään. Mistä löydämme kaikki maatalouden ja maaseudun kehittämisen hankkeissa tuotetut tietopaketit? Googlella, ehkä – jos hankkeiden kotisivut ovat vielä olemassa ja hakusanat täsmäävät. Onko mahdollista kasata kaikki tuo tieto pysyvästi yhteen paikkaan siten, että tiedon loppukäyttäjän olisi se helppo löytää?

Tätä haastetta ratkotaan Maaseutuverkoston ja AgriHubin työpajassa 20.6.2023 klo 9:30-12. 

Visio, jonka toteuttamiseksi kutsumme sinut antamaan eväitä
Rakennamme maa- ja puutarhatalouden ja maaseudun kehittämisen tietovaraston, joka palvelee hanketoimijoita ja tiedon käyttäjiä. 

Rekisteröityneet käyttäjät voivat käydä lisäämässä hankkeessa tuotetun tiedon loppukäyttäjille tarkoitettuja aineistoja, kuten tietokortteja, infograafeja, audiovisuaalista materiaalia tai loppuraportteja. Metatiedot eli aineistoa luetteloivat ja kuvaavat tiedot ovat niin hyvät, että tiedon löytäminen on helppoa haun suodatustoiminnoilla. 

Ilmoittaudu virtuaalityöpajaan viimeistään 19.6. klo 12: https://e.eventos.fi/forms/maaseutu/e0e3331d-fb06-11ed-a018-ee6a04371b85

Lue lisää tapahtumasivuilta: https://maaseutuverkosto.fi/tapahtumat/tyopaja-20-6-tieto-talteen-ja-tarjottimelle-mista-loytyy-hankkeiden-tulokset/

Työpajan agenda

Työpajassa työstetään maaseutuverkosto.fi/agrihubi.fi -sivustoille rakennettavan hanketietopankin perusideaa ja toiminnallisuuksia. Pohdimme mm. käyttäjäryhmien tarpeita tiedolle, jo olemassa olevia tietovarantoja ja tietopankin luotettavuutta. Työpajojen tulokset ovat keskeisessä osassa kun tietopankkia aletaan rakentamaan. Ensimmäisen version on määrä olla valmiina jo vuoden 2023 syksyllä.

Odotamme sinulta näkemyksiä siihen, miten tietopankki kannattaa rakentaa, jotta se palvelee hyvin kaikkia sen käyttäjiä ja sinua, tiedon tuottajaa.

Osallistujilta ei odoteta aiempaa kokemusta vastaavien järjestelmien rakentamisesta.

Työpajan järjestävät AgriHubi, Hämeen ammattikorkeakoulu, Maaseutuverkosto ja YSAO

Lisätietoja antavat:
agrihubi@luke.fi , tuomas.metsaniemi@ruokavirasto.fi