Uutinen
24.04.2024

Kolmen miljoonan konferenssi 7.5. maankäyttösektorin ilmasto-osaamisesta – ilmoittaudu paikan päälle Seinäjoelle tai striimiin

Maankäyttösektorin ilmasto-osaaminen nousee pääosaan tiistaina 7.5., kun Seinäjoen ammattikorkeakoulun Kampuksella järjestetään Kolmen miljoonan (CO2e) konferenssi. Tapahtuma tarjoaa tietoa ja erilaisia näkökulmia maankäytön roolista ilmastonmuutoksen hillitsemisessä sekä toimintamalleista kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Tilaisuus on maksuton. Ennakkoon ilmoittautuneille tarjotaan Framilla aamukahvit, lounas ja iltapäiväkahvit. Ilmoittautuneet saavat tapahtumasta kalenterikutsun, johon myös päivän ohjelma ja muut tapahtumaan liittyvät tiedot päivittyvät. Tapahtumapaikkana toimii Frami F -rakennus Seinäjoen ammattikorkeakoulun Kampuksella osoitteessa Kampusranta 11, Seinäjoki. Lisäksi tilaisuus striimataan, joten kaikki halukkaat voivat seurata striimilähetystä verkossa.
Ilmoittaudu mukaan tästä.

Tapahtuman nimi viittaa maankäyttösektorin ilmastosuunnitelman tavoitteeseen, jonka mukaan erilaisilla toimenpiteillä pyritään saavuttamaan vähintään kolmen miljoonan hiilidioksidiekvivalenttitonnin vuotuinen ilmastovaikutus vuoteen 2035 mennessä. Maankäyttösektorin ilmastosuunnitelma edistää osaltaan Suomen tavoitetta saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä.

Konferenssi kokoaa yhteisen keskustelun äärelle eri organisaatioiden edustajat, viljelijät, metsänomistajat sekä opiskelijat. Ohjelma koostuu muun muassa paneelikeskusteluista, joissa käsitellään esimerkiksi kolmen miljoonan missiota ja ilmastohankeyhteistyötä. Lisäksi keskusteluissa jaetaan ilmasto-osaamisen hyviksi havaittuja käytäntöjä ja onnistumisia. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös hankemessut sekä opastettuja kierroksia Seinäjoen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketekniikan laboratorioissa.

Koko päivän tapahtuma tarjoaa osallistujille loistavan tilaisuuden jakaa tietoa, oppia uutta sekä keskustella ja verkostoitua alan toimijoiden kanssa.

”Vastakkainasettelun sijaan pyrimme tarjoamaan osallistujille vahvistusta siitä, että he voivat olla jo oikealla tiellä ilmastotoimien suhteen ja aktiivisia vaikuttajia muutoksen edistämisessä sekä hallinnassa.

Yhteistyöllä ja tiedon jakamisella rakennamme perustaa kestävän tulevaisuuden ratkaisuille”, projektipäällikkö Marjastiina Teixeira Seinäjoen ammattikorkeakoulusta kertoo.

Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille ja osallistuminen on maksutonta, mutta paikan päälle kannattaa ilmoittautua nopeasti rajallisen osallistujamäärän vuoksi.

”Viljelijöiden kevätkiireet on huomioitu tapahtumaa suunniteltaessa. Striimin kautta ohjelmaa pystyy sujuvasti kuuntelemaan myös traktorin kopista peltotöitä tehdessä”, Teixeira vinkkaa.

Tilaisuuden ohjelma alkaa klo 9.30 ja päättyy klo 16.00. Tarkempi ohjelma sekä ilmoittautumislinkki löytyvät tapahtuman verkkosivulta: https://bit.ly/3SZ7uFr.

Kolmen miljoonan (CO2e) konferenssin järjestävät Maankäyttösektorin ilmasto-osaamisen koulutusyhteistyö KOMIO-hanke ja Turvemaiden kestävän käytön osaamisklusterin aktivointi- ja koordinaatiohanke TUKKA sekä muut yhteistyökumppanit ja -hankkeet.

Maankäyttösektorin ilmasto-osaamisen koulutusyhteistyö KOMIO-hankkeen päätoteuttajana on Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Maa- ja metsätalousministeriö on rahoittanut hanketta, ja se on osa Hiilestä kiinni -ilmastotoimenpidekokonaisuutta.
Turvemaiden kestävän käytön osaamisklusterin aktivointi- ja koordinaatiohankkeen (TUKKA) päätoteuttajana on Suomen metsäkeskus, ja hanketta ovat rahoittaneet Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntaliitot Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF).


Lisätietoja:


Projektipäällikkö Marjastiina Teixeira, Seinäjoen ammattikorkeakoulu,
puh. 040 680 7516, marjastiina.teixeira@seamk.fi  

Projektipäällikkö Jaakko Liinamaa, Suomen metsäkeskus
puh 050 314 0397, jaakko.liinamaa@metsakeskus.fi


Asiantuntija, TKI, Elina Iivari, Seinäjoen ammattikorkeakoulu,
puh. 040 680 7519, elina.iivari@seamk.fi