Uutinen
12.01.2024

Maa- ja metsätalousministeriö, Maaseutupolitiikan neuvosto ja EU:n maaseuturahoitus mukana Toimintakykyinen Suomi –kampanjassa

Maa- ja metsätalousministeriö, Maaseutupolitiikan neuvosto ja EU:n maaseuturahoitus mukana Toimintakykyinen Suomi –kampanjassa

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla vahvistetaan ja varmistetaan liikkumisen ja toimintakyvyn edellytyksiä yhdenvertaisesti koko Suomessa. EU:n maaseuturahoitus on merkittävä liikuttaja ja toimintakyvyn edistäjä: rahoituksen avulla on mahdollistettu eniten liikuntapaikkoja Suomessa vuosina 2014-2020.

Maa- ja metsätalousministeriö, Maaseutupolitiikan neuvosto ja EU:n maaseuturahoitus ovat mukana Olympiakomitean Toimintakykyinen Suomi –kampanjassa, joka julkistettiin torstai-illan 11.1. Urheilugaalassa.

-Liikkumattomuus on yhteiskunnallinen haaste ja tutkimusten mukaan suurta erityisesti maaseudulla. Meillä on tarve kuroa umpeen terveys- ja hyvinvointieroja sekä lisätä yhdenvertaisia mahdollisuuksia arjen liikkumiseen sekä harrastamiseen myös maaseudun asukkaille. Maa- ja metsätalousministeriö haluaa olla mukana Toimintakykyinen Suomi-kampanjassa ja edistää luonnossa liikkumisen edellytyksiä Suomessa, unohtamatta hyvinvointiamme lisääviä eläin- ja eräharrastuksia, sanoo maa- ja metsätalousministeri ja maaseutupolitiikan neuvoston puheenjohtaja Sari Essayah.

Maaseutupolitiikan neuvosto haluaa tuoda esiin kampanjassa maaseutualueiden erityispiirteitä ja ratkaisuja fyysisen toimintakyvyn lisäämiseen.

Yksi merkittävä rahoituksen muoto toimintakyvyn tukemiseksi on EU:n maaseuturahoitus, jolla on rahoitettu lukumäärällisesti eniten liikuntapaikkoja Suomessa.

-Yhteensä on rahoitettu 1683 toiminnallista ja investointihanketta vuosien 2014-2020 aikana. Esimerkiksi urheilukenttiä ja ulkoilureittejä on kunnostettu ja kehitetty sekä rakennettu täysin uusia frisbeegolf-ratoja, skeittiparkkeja ja kuntoportaita paikallisten toimijoiden sekä paikallisten Leader-ryhmien aktiivisuuden avulla, kertoo johtava asiantuntija Marianne Selkäinaho.

Toimintakykyinen Suomi –kampanjaan osallistuvat organisaatiot voivat tehdä myös lupauksensa.

MMM:n lupaus:
MMM:n hallinnonalalla vahvistamme ja varmistamme liikkumisen edellytyksiä koko Suomessa. Vahvistamme luonnossa liikkumisen mahdollisuuksia, unohtamatta hyvinvointiamme lisääviä eläin- ja eräharrastuksia.

EU:n maaseuturahoituksen lupaus:
EU:n maaseuturahoituksen avulla edistämme ja rahoitamme liikkumisen ja toimintakyvyn edellytyksiä maaseutualueilla. EU:n maaseuturahoituksella jatketaan maaseudun asukkaiden ja yhteisöjen liikkumisen ja hyvinvoinnin aktivointia sekä mahdollisuuksia, koko Suomen hyväksi.

MANEn lupaus:
Nostamme esiin ja teemme näkyväksi maaseutualueiden toimintaympäristöön liittyviä liikunnan ja liikkumattomuuden erityispiirteitä, ratkaisuja ja mahdollisuuksia! Edistämme liikkumista, vahvistamme toimintakykyä ja yhdenvertaisia mahdollisuuksia erilaiset alueet huomioiden!

Lisätietoa EU:n maaseuturahoituksella rahoitetuista liikuntapaikoista www.maaseutu.fi/lisaaliiketta ja lisätietoa Toimintakykyinen Suomi-kampanjasta www.toimintakykyinensuomi.fi.

Lisätiedot maa- ja metsätalousministeriöstä: 
Marjo Loponen, erityisavustaja
p. 050 308 5411

EU:n maaseuturahoitus
Marianne Selkäinaho, johtava asiantuntija
p. 0295 162 218

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)gov.fi