Uutinen
08.09.2023

Maaseuturahoituksella rahoitettu satoja kuntien liikuntahankkeita

Maaseuturahoituksella rahoitettu satoja kuntien liikuntahankkeita

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla mahdollistetaan yhdenvertaiset mahdollisuudet liikkua maaseutualueilla. EU:n maaseuturahoituksen avulla on rahoitettu yli 600 ulkoliikuntapaikkaa.

”Liikkumattomuus on yhteiskunnallinen haaste ja tutkimusten mukaan suurta erityisesti maaseudulla”, sanoo maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

”Meillä on hälyttävä tarve kuroa umpeen terveys- ja hyvinvointieroja sekä lisätä yhdenvertaisia mahdollisuuksia arjen liikkumiseen sekä harrastamiseen myös maaseudun asukkaille. Viime kädessä kyse on maaseutumaisten kuntien elinvoimaisuudesta”, hän jatkaa.

Essayah toimii myös maaseutupolitiikan neuvoston (MANE) puheenjohtajana ja kansainvälisen olympiakomitean jäsenenä. Olympiakomitealla on ollut keskeinen rooli liikunnan edistämisessä.

Ministeri Essayah ja Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto kannustavat kuntia vastaamaan liikkumattomuuden haasteeseen. Yhdeksi ratkaisuksi hyvinvointieroihin ja yhdenvertaisten liikkumismahdollisuuksien lisäämiseksi maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla on tarjolla kunnille EU:n maaseuturahoitusta.

”Yksi merkittävä rahoituksen muoto toimintakyvyn tukemiseksi on EU:n maaseuturahoitus, jolla on rahoitettu lukumäärällisesti eniten liikuntapaikkoja Suomessa. EU:n maaseuturahoituksen avulla Suomeen on rakennettu vuosina 2014–2020 yli 600 ulkoliikuntapaikkaa.”

Lue koko Kuntamarkkinoiden blogikirjoitus: ”Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla mahdollistetaan yhdenvertaiset mahdollisuudet liikkua maaseutualueilla”.

Lisätietoa: www.maaseutu.fi/kuntamarkkinat