Uutinen
16.02.2023

Uusia hyötyjä yhteisellä verkostoalustalla

Maaseutuverkoston ja AgriHubin verkostoalustalla otetaan koko ajan käyttöön uusia ominaisuuksia, joiden toivomme lisäävän käyttäjien tyytyväisyyttä ja alustan käyttöä.

Hankekortti kuin pieni nettisivu

– Hankerekisteriin tulee kaikki maaseuturahaston kehittämishankkeet ja suuri osa Euroopan meri-, kalatalous ja vesiviljelyrahaston hankkeista. Jokaiselle hankkeelle on oma hankekortti, jota voi käyttää ikään kuin hankkeen pienenä nettisivuna – sinne voi päivittää hankkeen ajankohtaisia tai lisätä vaikka hankkeen loppuraportin, kertoo verkostokoordinaattori Tuomas Metsäniemi.

– Toivomme, että mahdollisimman moni ottaa hankekortit käyttöön. Olemme olleet jo nyt tosi tyytyväisiä siihen, kuinka paljon hankerekisteriä käytetään. Sinne tullaan yllättävistäkin paikoista ja ihan Google-haullakin, kun ihmiset etsii tietoa jostain asiasta.

Tavoitteena on, että kaikki hankevetäjät ottavat hankekortin käyttöönsä, ja hanketiedon löydettävyys paranee näin huimasti.

Profiili kuntoon – listaa kiinnostuksesi kohteet

Verkostoalusta kertoo kirjautuessasi, mitä uutta kiinnostuksesi kohteissa on tapahtunut ja auttaa löytämään itsellesi tärkeitä tapahtumia ja sisältöjä. Siksi onkin tärkeää laittaa profiili kuntoon, niin saat ilmoituksia juuri niistä asioista, joista olet kiinnostunut.

Jatkossa saat koosteviestin niistä sähköpostiin kerran viikossa. Koosteviesti ohjautuu helposti sähköpostiohjelmasta riippuen roskapostikansioon, joten tarkkaile lähiviikkoina roskapostiasi ja hyväksy verkostolta tulevat viestit sallituiksi viesteiksi.

Tapahtumakalenteri on verkostoalusta suosituin työkalu ja sinulle tuleekin todennäköisesti eniten ilmoituksia tapahtumista. Ne tulevat siis sillä perusteella, mitä aiheita olet omaan profiilisi laittanut. 

Kun esimerkiksi tapahtuman luonnissa valitaan aiheiksi vaikkapa maatalous, siitä tulee ilmoitus käyttäjälle, joka on valinnut kiinnostuksen kohteisiinsa maatalouden. Sama koskee muitakin sisältötyyppejä kuten tapahtumia, uutisia ja blogeja.

Jatkot keskusteluryhmässä?

Alustalla on jo runsaasti keskusteluryhmiä, joiden keskustelu saisi olla vilkkaampaakin. Yksi hyöty ryhmästä on vaikkapa se, että voi lähestyä kerralla saman aiheen asiantuntijoita tai osaajia ja kysyä heiltä kaikilta ryhmässä ilman, että tarvitsee lähettää kaikille sähköpostiviestiä.

Webinaarien luvatussa maassa voi jatkokeskustelun ohjata webinaarin lopuksi keskusteluryhmään.

  • Ota verkostoalustan jatkuvasti kehittyvät ominaisuudet käyttöösi
  • Kerro parannusehdotuksistasi Palaute ja kehitysideat-ryhmässä
  • Meitä on kirjautunut verkostoalustalle jo yli tuhat eli vauhti sen kun kiihtyy!