Uutinen
02.11.2023

Valtakunnallinen yritysten omistajanvaihdosneuvonnan hakupalvelu julkaistu – auttaa löytämään paikallisen neuvojan Satakunnasta

Valtakunnallinen yritysten omistajanvaihdosneuvonnan hakupalvelu julkaistu – auttaa löytämään paikallisen neuvojan Satakunnasta

Valtakunnallinen yritysten omistajanvaihdosneuvonnan hakupalvelu on julkaistu 24. lokakuuta. Hakupalvelussa omistajanvaihdoksesta kiinnostunut asiakas saa kotipaikkakuntansa tai maakuntansa ilmoittamalla tiedot alueen maksutonta omistajanvaihdosneuvontaa tarjoavista toimijoista.

Hakupalvelu koostuu yli 120 julkisesta ja yksityisestä toimijasta, jotka antavat matalan kynnyksen neuvontaa yrityksen ostamista, myymistä tai sukupolvenvaihdosta suunnitteleville nykyisille ja tuleville yrittäjille. Hakupalvelussa tarjottava neuvonta on asiakkaalle maksutonta. Neuvonnassa yrittäjää autetaan edistämään omistajanvaihdosta ja löytämään tarvittavat asiantuntijapalvelut omistajanvaihdoksen toteuttamiseksi.

Hakupalvelun myötä eri toimijoiden neuvontapalvelut ympäri Suomea löytyvät helpommin yhdeltä sivulta. Hakupalvelussa on mukana kuntien elinkeinotoimia ja -yhtiöitä, ProAgria, Suomen metsäkeskus, Suomen Yrittäjien aluejärjestöjä, Uusyrityskeskuksia sekä yritysvälittäjiä.

Hakupalvelussa on yhteensä 5 omistajanvaihdosneuvonnan tarjoajaa Satakunnasta. Alueella neuvontaa tarjoavat seuraavat organisaatiot:

  • Finnvera
  • Rauman kaupunki
  • Satakunnan Yrittäjät
  • Suomen metsäkeskus
  • Suomen Yrityskaupat

– Satakunnan kaupungit ja kunnat sekä kehittämisyhtiö Prizztech Oy yhdessä Satakunnan Yrittäjien kanssa mahdollistavat maksuttoman omistajanvaihdosneuvonnan Satakunnassa. Yhteistyöverkostoon lukeutuu monta asiantuntijaa, rahoittajia, veroasiantuntijoita, lakimiehiä ja sijoittajia. Yhteistyö on erittäin sujuvaa ja takaa osaltaan ajantasaisen tiedon jakamisen. Neuvonta tarjoaa luotettavan, ammattitaitoisen ja helposti lähestyttävän palvelun. Sähköinen ajanvaraus madaltaa yhteydenottoa entisestään, toteaa Pia Österlund Satakunnan Yrittäjistä.

Hakupalvelu on luotu maaseutuyritysten omistajanvaihdosekosysteemin kehittämiseen keskittyvässä hankkeessa. Seinäjoen ammattikorkeakoulun koordinoiman hankkeen kumppaneina ovat Suomen Yrittäjät ry, Suomen Uusyrityskeskukset ry sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto. Hankkeen rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.
Tutustu hakupalveluun tästä linkistä.

Lisätietoa:
Juha Tall, projektipäällikkö, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
P. +358 40 86 80 197
juha.tall@seamk.fi
MOP-hanke