Hanke
Kestävä kalastus ja vesien elollisten luonnonvarojen ennallistaminen ja säilyttäminen - 205901

Kalaleipomo jalostamo

Ranuan Kalajaloste Oy

06.06.2022 - 23.04.2024

Päättynyt

Julkinen hankekuvaus

Elintarvikelaki kieltää jauhojen käytön samassa tiloissa missä tehdään gluteenittomia tuotteita, meillä mm. Simojärven kalapullat, Simojärven kalaburgerpihvit jne. Alamme tekemmän muikku/norssi kukkoja, piiraita jne tuotteita joissa jauhojen käyttö on välttämätöntä. Simöjärvessä on ongelmana se että muikkuparvissa on noin 40% norssia seassa ja lajittelu on kallista/hidasta puuhaa. Olen kehittänyt niistä massan johon voidaan jauhaa molemmat kalat lajittelematta, tälläin saadaan nuottaaminen kannattavaksi ja samalla vähempiarvoinen norssikin käytettyä yllä mainittuihin tuotteisiin. Rakennamme erikseen sille tuotantotilan kontiiin jolloin se on 100% eritytettynä muusta kalanjalostuksesta.

Lisätiedot

Ohjelma/Rahasto

Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston Suomen ohjelma 2021–2027

Hankenumero

205901

Aloituspäivämäärä

06.06.2022

Loppumispäivämäärä

23.04.2024

Onko kyseessä Leader-hanke?

ei

Toimenpide

Kestävä kalastus ja vesien elollisten luonnonvarojen ennallistaminen ja säilyttäminen

Alatoimenpide

1.1 Taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta kestävän kalastustoiminnan vahvistaminen

Toimenpiteen tyyppi

Kalastuksen kehittäminen ja investoinnit sekä ympäristötoimet

Toimenpiteen tarkenne

Kalastuksen investoinnit, pois lukien moottorinvaihdot, pyydysten valikoivuus ja suojaaminen sekä eläinten hyvinvointi

Ajankohtaista hankkeesta

Hankkeen yhteyshenkilöt