Offentlig projektbeskrivning
Elintarvikelaki kieltää jauhojen käytön samassa tiloissa missä tehdään gluteenittomia tuotteita, meillä mm. Simojärven kalapullat, Simojärven kalaburgerpihvit jne. Alamme tekemmän muikku/norssi kukkoja, piiraita jne tuotteita joissa jauhojen käyttö on välttämätöntä. Simöjärvessä on ongelmana se että muikkuparvissa on noin 40% norssia seassa ja lajittelu on kallista/hidasta puuhaa. Olen kehittänyt niistä massan johon voidaan jauhaa molemmat kalat lajittelematta, tälläin saadaan nuottaaminen kannattavaksi ja samalla vähempiarvoinen norssikin käytettyä yllä mainittuihin tuotteisiin. Rakennamme erikseen sille tuotantotilan kontiiin jolloin se on 100% eritytettynä muusta kalanjalostuksesta.
Mer information
Program/Fond
Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston Suomen ohjelma 2021–2027
Projektnummer
205901
Startdatum
06.06.2022
Slutdatum
23.04.2024
Är det ett Leader-projekt?
ei
Åtgärd
Hållbart fiske och återställande och bevarande av akvatiska biologiska resurser
Underåtgärd
1.1 Stärka fiskeverksamheter som är ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbara
Typ av åtgärd
Fiskeutveckling och investeringar och miljöåtgärder
Åtgärdens specifierare
Investeringar i fiske, exklusive byte av motorer, redskapens selektivitet och skydd samt djurens välbefinnande
Endast inloggade användare kan kommentera
Logga in Skapa nytt konto