Hanke
Kehittämishanke - 41977

Broilerien hyvinvointia kehittämällä kilpailukykyä alkutuotantoon

Satafood Kehittämisyhdistys ry

31.07.2017 - 25.10.2022

Päättynyt

Julkinen hankekuvaus

Hankkeen tavoitteena on kehittää Kariniemen broilerituottajien (Varsinais-Suomi ja Satakunta) kasvatustilojen kilpailukykyä panostamalla eläinten hyvinvointiin ja tasalaatuisuuteen, mikä vähentää hävikkiä parantaen samalla merkittävästi tilojen taloudellista tulosta. Hanke koostuu kahdesta osa-alueesta: 1. Hävikkiä aiheuttavien taustatekijöiden ja tilakohtaisten heikkouksien/mahdollisuuksien etsiminen tuotantoaineistoa hyväksikäyttäen 2. Broileritilojen tuotanto-olosuhteiden ja katastrofivalmiuden kehittäminen Ensimmäisen osa-alueen tavoiteena on tuottaa taustatietoa toisen osa-alueen toteuttamisen tueksi. Toisessa osa-alueessa tavoitellaan linnun hyvinvoinnin ja teuraserän laadun sekä tuotantoketjun toimitusvarmuuden parantamista. Tavoitteena on tilaneuvonnan avulla lisätä broilerituottajien olosuhteiden hallinnan osaamista ja parantaa kasvattamoiden tuotanto-olosuhteita. Satafood Kehittämisyhdistys ry toteuttaa hankkeen yhteistyössä tuottajien ja hankkeen yksityisen rahan maksavan tahon kanssa.

Lisätiedot

Ohjelma/Rahasto

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020

Hankenumero

41977

Aloituspäivämäärä

31.07.2017

Loppumispäivämäärä

25.10.2022

Onko kyseessä Leader-hanke?

ei

Toimenpide

Kehittämishanke

Alatoimenpide

16.2 Uusien tuotteiden ja menetelmien kehittäminen

Toimenpiteen tyyppi

Yhteistyö

Toimenpiteen tarkenne

Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %)

Hankeluonne

Alueiden välinen

Ajankohtaista hankkeesta

Hankkeen yhteyshenkilöt