Julkinen hankekuvaus
Hankkeen tavoite on selventää kokonaiskuvaa varsinaissuomalaisten elintarvike- ja juoma- sekä luonnontuotealan yritysten vientipotentiaalista. Lisäksi tavoitteena on tarjota alkuvaiheen apua, opastusta ja infoa viennin aloittamiseksi valtakunnallisen Ruokasvu- hankkeen vientipolun mukaisesti https://www.mtk.fi/vientipolku. Hanke pyrkii avaamaan uusia mahdollisuuksia arvoverkostojen muodostamiseksi ja aktivoimaan yrityksiä yritysryhmähankkeisiin. Lisäksi hanke pyrkii tukemaan potentiaalisia vientiyrityksiä pääsemään mukaan valtakunnallisten kasvuohjelmien pariin, esim. Food From Finland ja/tai ELY-keskuksen Länsirannikon elintarvikevienti-koulutusohjelman yrityskohtaiseen palveluun. Hankkeen pääkohderyhmänä ovat varsinaissuomalaiset Annex I tuotteita eli maataloustuotteita jalostavat yritykset sekä non-Annex I tuotteita eli elintarvikkeita valmistavat yritykset maaseudulla sekä luonnonvaratuottajat ja - jalostajat, myöhemmin tässä hankesuunnitelmassa elintarvikealan yritykset. Hyödynsaajina ovat kansainvälistymiseen liittyvät vientitoimijat ja ruokasektoriin verkottuvat muut toimialat, joista keskeisimpinä ovat matkailu, logistiikka, ICT sekä biotalous. Hankkeen koordinaattori on Turun yliopiston Brahea-keskus. Hanke toteutetaan yhteistyössä ammattiopisto Livian kanssa (Peimarin koulutuskuntayhtymä).
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022)
Hankenumero
179820
Aloituspäivämäärä
31.12.2021
Loppumispäivämäärä
11.12.2024
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
16.10 Muut yhteistyöhankkeet
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyö
Toimenpiteen tarkenne
Valtiontukea sisältämätön hanke (100 %)
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili