Hanke
Kehittämishanke - 211858

IkiOma ArkiLuonto – luonto, lähiajattelu ja yhteisöt ikääntyvien hyvinvoinnin tukena

IkiOma Ikä ry

31.10.2022 - 25.06.2024

Päättynyt

Julkinen hankekuvaus

IkiOma ArkiLuonto -tiedonvälityshankkeessa vuorovaikutteista viestintää, yhteiskehittämistä ja tiedon saavutettavuutta parantamalla lisätään ikääntyvien hyvinvointia, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä syventämällä niin ikääntyvien itsensä kuin paikallisten yhteisöjen ja toimijoiden ymmärrystä luontosuhteen merkityksestä ja mahdollisuuksista vakiinnuttaa luonto osaksi omaa arkea. Hankkeen toimenpiteiden avulla vahvistetaan hankealueen yhteisöjen ja toimijoiden verkostoitumista ja uusien ideoiden syntymistä kustannustehokkaista ja resurssiviisaista yhteistyön muodoista yli toimialarajojen.

Lisätiedot

Ohjelma/Rahasto

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022)

Hankenumero

211858

Aloituspäivämäärä

31.10.2022

Loppumispäivämäärä

25.06.2024

Onko kyseessä Leader-hanke?

kyllä

Toimenpide

Kehittämishanke

Alatoimenpide

1.2 Tiedonvälitys ja esittelytoimet

Toimenpiteen tyyppi

Koulutus ja tiedonvälitys

Toimenpiteen tarkenne

Tiedonvälitys ja esittelytoimet, kehittäminen

Hankeluonne

Paikallinen/Alueellinen

Ajankohtaista hankkeesta

Löytyykö kalenteristasi tilaa musiikista ja luonnosta nauttimiselle? Hyvä – tule piipahtamaan tai viipymään pidempään keskiviikkona 17.5. Kesän vastaanotto -tapahtumaan Mämminiemen virkistysalueen upeaan ympäristöön!

  • Tapahtuma on maksuton.

  • Tapahtuma on suunnattu + 65-vuotiaille sekä ikääntyvien parissa toimiville.

  • Tapahtumassa luvassa luontokonsertit, nuotiolla tehtyjä evästyksiä sekä ohjattuja ja omatoimisia luontoelämyksiä.

Aikataulu:

  • klo 12: Tapahtuma-alueen portit aukeaa, tervetuloa!

  • klo 12.30: 1. luontokonsertti (kesto n. 30 min)

  • klo 14: Soima- Soivat maisemat -hankkeen ohjattu työpaja, jossa luontoa havainnoidaan valokuvaten ja luonnon ääniä keräten (kesto n. 30min)

  • klo 14: yhteinen nuotiokeskustelu luonnon merkityksestä, paikanpäällä asiantuntijoita vastailemassa pohdituttaviin kysymyksiin

  • klo 15:30: 2. luontokonsertti (kesto n. 30min).

  • klo 16:30: Tapahtuma-alueen portit sulkeutuvat, hyvää kotimatkaa!

Mämminiemen virkistysalueeseen saa tutustua vapaasti ja omatoimisesti koko tapahtuman ajan. Alueella on useita tulipaikkoja, joiden äärellä on mahdollisuus nauttia evästyksiä – joko omia tai tapahtuman tarjoamia nuotiovoileipiä ja nokipannukahvia. Taide- ja luontoelämystila AistiSiimes tuo taiteen taikansa ja tarinansa tapahtuma-alueelle koko ajaksi tutustuttavaksi.

Luontokonserteista tapahtumassa vastaa laulaja-lauluntekijä Eva Vikman yhdessä pianisti Erkki Rännälin kanssa. Valovoimaiseksi ja lämpimän karismaattiseksi luonnehdittu Eva Vikman on pop-vaikutteisen jazziskelmän sävykäs tulkitsija ja luoja. Konsertti luontoympäristössä koostuu lempeistä lauluista glamourilla svengillä. Mämminiemen kalliot, jyhkeät männyt ja ympäröivä vesistö luovat konsertille mahtavat puitteet. Tule itse toteamaan ja vinkkaa tutuille ja tuntemattomille!

Paikka:

Mämminiemen virkistysalue, Ristinseläntie 13, Oravasaari. P-alueelta n. 300 m kävelymatka tapahtumapaikalle. Alue sisältää jonkin verran korkeuseroja, porrasaskelmia ja maaston epätasaisuuksia. Alueella useita nuotiopaikkoja sekä wc-tiloja, ei juoksevaa vettä / vesipistettä.

Järjestäjät:

Tapahtuman järjestää IkiOma ikä ry osana IkiOma ArkiLuonto -hanketta, jota rahoittaa Leader JyväsRiihi Euroopan maaseuturahastosta. Tapahtuman järjestämisessä ovat mukana myös IkiOma LuontoLoikka -hanke, Soima-hanke, KOSKE-Sosiaalialan osaamiskeskuksen LuontohyväKS -hanke, Taide- ja luontoelämystila AistiSiimes sekä MeijänPolku.

 

www.ikiomaika.fi

Hankkeen yhteyshenkilöt