Hanke Kehittämishanke - 35332 Kainuun luonnontuotealan kehittämishanke (KALKE) Arktiset Aromit - Arktiska Aromer ry 01.03.2017 - 30.07.2021 Päättynyt Hankkeen tiedot Ajankohtaista Yhteyshenkilöt Keskustelu Julkinen hankekuvaus Hanke koostuu toimenpiteistä, joita kainuulaiset luonnontuotealan yrittäjät ja muut toimijat ovat tuoneet esille vuonna 2016 toteutetussa Kainuun luonnontuotealan yhteistyöverkostot -esiselvityshankkeessa. Hanke on suoraa jatkoa aiemmin aloitetulle kehittämistyölle, ja sen avulla päästään toteuttamaan Kainuun luonnontuotealan masterplaniin kirjattuja tavoitteita. Hankkeen tavoitteena on nostaa kainuulaisten luonnontuotteiden jalostusastetta, edistää luonnontuote- ja matkailualan välistä yhteistyötä ja parantaa paikallisten luonnontuotteiden tarjontaa ruokakaupoissa, ravintoloissa ja ammattikeittiöissä. Hankkeessa edistetään tuotteiden jatkojalostusta järjestämällä tuotekehitykseen ja jalostukseen liittyviä työpajoja ja opintomatkoja. Luonnontuote- ja matkailualan välistä yhteistyötä kehitetään työpajojen ja uusien matkailuesitteiden avulla. Paikallisten luonnontuotteiden tarjontaa ruokakaupoissa, ravintoloissa ja ammattikeittiöissä lisätään järjestämällä villiruokaviikkoja ja lähiruokatreffejä. Toimijoiden välistä yhteistyötä kehitetään perustamalla vuorovaikutteinen sähköpostiverkosto tiedotusta ja keskustelua varten. Hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sen toteuttamiseen haetaan EU:n maaseuturahaston osarahoitusta. Lisätiedot Ohjelma/Rahasto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Hankenumero 35332 Aloituspäivämäärä 01.03.2017 Loppumispäivämäärä 30.07.2021 Onko kyseessä Leader-hanke? ei Toimenpide Kehittämishanke Alatoimenpide 16.2 Uusien tuotteiden ja menetelmien kehittäminen Toimenpiteen tyyppi Yhteistyö Toimenpiteen tarkenne Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %) Hankeluonne Paikallinen/Alueellinen Asiasanat Elintarvikejalostus Elintarvikevienti Elintarvikkeet Kansainvälisyys/kansainvälistyminen Laatu- ja muut vastuullisuusjärjestelmät Tuotekehitys Uusi liiketoiminta luonnontuotteet lähiruoka markkinointi matkailu ruokamatkailu Ajankohtaista hankkeesta Hankkeen yhteyshenkilöt Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida Kirjaudu sisään Luo uusi tili Hankkeen tiedot ELY-keskus Kainuun ELY-keskus Toteutuskunta SUOMUSSALMI Julkisen rahoituksen osuus: 80,00 % Jaa: