Julkinen hankekuvaus
Hanke koostuu toimenpiteistä, joita kainuulaiset luonnontuotealan yrittäjät ja muut toimijat ovat tuoneet esille vuonna 2016 toteutetussa Kainuun luonnontuotealan yhteistyöverkostot -esiselvityshankkeessa. Hanke on suoraa jatkoa aiemmin aloitetulle kehittämistyölle, ja sen avulla päästään toteuttamaan Kainuun luonnontuotealan masterplaniin kirjattuja tavoitteita. Hankkeen tavoitteena on nostaa kainuulaisten luonnontuotteiden jalostusastetta, edistää luonnontuote- ja matkailualan välistä yhteistyötä ja parantaa paikallisten luonnontuotteiden tarjontaa ruokakaupoissa, ravintoloissa ja ammattikeittiöissä. Hankkeessa edistetään tuotteiden jatkojalostusta järjestämällä tuotekehitykseen ja jalostukseen liittyviä työpajoja ja opintomatkoja. Luonnontuote- ja matkailualan välistä yhteistyötä kehitetään työpajojen ja uusien matkailuesitteiden avulla. Paikallisten luonnontuotteiden tarjontaa ruokakaupoissa, ravintoloissa ja ammattikeittiöissä lisätään järjestämällä villiruokaviikkoja ja lähiruokatreffejä. Toimijoiden välistä yhteistyötä kehitetään perustamalla vuorovaikutteinen sähköpostiverkosto tiedotusta ja keskustelua varten. Hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sen toteuttamiseen haetaan EU:n maaseuturahaston osarahoitusta.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020
Hankenumero
35332
Aloituspäivämäärä
28.02.2017
Loppumispäivämäärä
30.07.2021
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kehittämishanke
Alatoimenpide
16.2 Uusien tuotteiden ja menetelmien kehittäminen
Toimenpiteen tyyppi
Yhteistyö
Toimenpiteen tarkenne
Tiedonhankintahanke, teollinen tutkimus (tuki 80 %)
Hankeluonne
Paikallinen/Alueellinen
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili