Julkinen hankekuvaus
Elintarvikelaki kieltää jauhojen käytön samassa tiloissa missä tehdään gluteenittomia tuotteita, meillä mm. Simojärven kalapullat, Simojärven kalaburgerpihvit jne. Alamme tekemmän muikku/norssi kukkoja, piiraita jne tuotteita joissa jauhojen käyttö on välttämätöntä. Simöjärvessä on ongelmana se että muikkuparvissa on noin 40% norssia seassa ja lajittelu on kallista/hidasta puuhaa. Olen kehittänyt niistä massan johon voidaan jauhaa molemmat kalat lajittelematta, tälläin saadaan nuottaaminen kannattavaksi ja samalla vähempiarvoinen norssikin käytettyä yllä mainittuihin tuotteisiin. Rakennamme erikseen sille tuotantotilan kontiiin jolloin se on 100% eritytettynä muusta kalanjalostuksesta.
Lisätiedot
Ohjelma/Rahasto
Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston Suomen ohjelma 2021–2027
Hankenumero
205901
Aloituspäivämäärä
06.06.2022
Loppumispäivämäärä
23.04.2024
Onko kyseessä Leader-hanke?
ei
Toimenpide
Kestävä kalastus ja vesien elollisten luonnonvarojen ennallistaminen ja säilyttäminen
Alatoimenpide
1.1 Taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta kestävän kalastustoiminnan vahvistaminen
Toimenpiteen tyyppi
Kalastuksen kehittäminen ja investoinnit sekä ympäristötoimet
Toimenpiteen tarkenne
Kalastuksen investoinnit, pois lukien moottorinvaihdot, pyydysten valikoivuus ja suojaaminen sekä eläinten hyvinvointi
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili